středa 8. srpna 2018

Chvilka v kuchyni #29

Hezký středeční večer, kuchaříci,

copak jste v minulém týdnu vařili? U nás to bylo lehce na pohodu...





V mrazáku mám ještě dost zásoby dýně, a tak je pomalu zpracovávám, abych uvolnila místo na letošní várku - i když na druhou stranu, tento rok to s úrodou nevypadá moc nadějně... Milujeme dýňovou polévku - ať už klasickou s batátem a smetanou, tak i odlehčenější s trochou mléka a šlehaným vajíčkem. Kupodivu i holkám moc chutná a rády pomáhají s vařením. 



Zeleninový vývar s cizrnou a širokými nudlemi byl výborný a uvítali jsme jej (kvůli té cizrně, kterou jsme již dlouho neměli) všichni. 


Testoviny s tuňákem. Mega jednoduché, mega rychlé a moc dobré. Ono když máte v bytě 34 stupňů, tak se vám opravdu nechce nic moc vymýšlet :-)


V sobotu jsem zahlásila, že bych ráda snídani "na vidličku". Můj muž to vzal vážně a během chvíle jsem měla na stole vajíčka se slaninou. 


Smažit řízky v těch největších vedrech byla docela výzva. Ale jedna z holek stonala s ouškem a já ji chtěla udělat radost - nechtěla nic moc jíst, jen prý kdyby byl řízek. A ten opravdu zdlábla rychlostí blesku a ještě si přidala druhý :-) 


Manžel se rozhodl (tento týden byl v kuchyni snad více než já :-) ), že upeče cuketovou nádivku. Mňam! Výborná byla, ale na recept se mne neptejte, prý je to kuchařovo tajemství...


Já si navíc trochu směsi odebrala, přidala do ni ještě sýr a šunku a udělala rychlou omeletu. Ta vám byla úžasná. Určitě brzy zase udělám.


Ruku nahoru, kdo miluje rajčata s balkánským sýrem. A čím více sýra, tím lépe... :-) 


Lilek, melouny, cukety... to jsou plodiny, které prostě na letní tabuli u nás nemohou chybět. Máte to podobně?







Chléb s celozrnou moukou tentokrát tolik nenakynul, ale výsledek byl výborný. Navíc jsem do něj přisypala i dost slunečnicových semínek.


I sladké pečení bylo. Zopakovala jsem si buchtu s dýňovým pyré. Jen jsem místo švestek dala borůvky...


...a udělala nový banánový koláč. Recept najdete ZDE.


A co vy, jak zápasíte v kuchyni s takovým vedrem, jaké je v posledních dnech?

SHARE:

2 komentáře

  1. Na cuketovou nádivku jsem se chystala celé léto. Vždy když jsem doma měla cuketu a přemýšlela, co z ní udělám, tak jsem vymyslela plno jiných jídel a na nádivku úplně zapomněla :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však léto ani cuketová sezona ještě nekončí :-) to se ještě stíhá :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig