čtvrtek 23. srpna 2018

Chvilka v kuchyni #31

Pěkný večer,

minulý týden jsem toho moc nenavařila, co do klasických jídel. Ale tedy trouba ta si neodpočinula...

Polévky si neodpouštíme ani v tomto počasí. Ono totiž kolikrát, jak nemáme z tepla pořádně hlad, tak polévka stačí na celé jídlo. Třeba takováto dýňová je naprostá mňamka a máme ji hodně rádi.


Holky chtěly  o víkendu kachnu s knedlíkem a zelím. Bohužel kachnu jsme zrovna nesehnali a tak jsem koupila vepřové a udělala výpečky. Klasicky na sádle, cibulce a se slaninou. 


Knedlíky tedy doma nedělám, to se rovnou přiznám. Ono jsem je jednou (tedy ty braborové) zkoušela a nějak mi ve vodě zmizely - rozumějte rozvařily se. Od té doby se do nich nepouštím.... :-)


Čočkovo bramborové placičky byly vítaným zpestřením. A jelikož měly úspěch, sepsala jsem vám i recept ZDE.


V pondělí jsem si řekla, že už dlouho nebyly koláče s marmeládou (naší domácí, jak jinak... :-) ). Původně jsem chtěla udělat nějaké velké přes celý plech, ale nakonec jsem vzala nový váleček, co jsem holkám pořídila na pouti v Libochovicích,  a udělala takové "jen tak od oka" malé. Nebyly rovné či vykrajované, ale byly výborné (no musím se trochu pochlubit) a zmizely rychlostí blesku.





V pátek jsem se do koláčkování pustila znovu. Udělala jsem je trochu s větší vrstvou těsta a také to nebylo špatné. Ano, tento týden byl koláčkový :-)



Ke grilování u rodičů jsem udělala podmáslový kváskový chléb. Povím vám, že v tom teplu naprosto neuvěřitelně nakynul. Až jsem se bála, zda to není moc a nebude z něj nakonec placka. 


V troubě ještě povyskočil....


...a výsledek stál za to! Křupavá kůrka, jemně bublinkový vnitřek lehce s máslovým podtónem. Povím vám, že snědený byl ještě ten den. 


A to je z vaření minulého týdne vše. Dobrou s kobrou... :-)

SHARE:

8 komentářů

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig