pátek 17. srpna 2018

Ze dna koše #2

Hezký páteční večer,

tak jak mám tento tip článků ráda i u jiných bloggerů či youtuberů, tak mne samotné jeho sepsání trvá vždy neuvěřitelně dlouho. Pokaždé si říkám, že příště už ho asi psát nebudu, ale stejně ty obaly odkládám a nedá mi to. Je to tedy i díky tomu, že mám na to odkládání prozatím místo, uvidíme, jak to bude časem...


Kolikrát si říkám, že je na druhou stranu i zajímavé se zpětně podívat, kolik těch obalů člověk vyprodukuje. A teď nemyslím jen s ohledem na zátěž životního prostředí, ale já třeba jsem popravdě ten tip, kterému, pokud něco vyloženě nevyhovuje nebo se nelíbí, tak se málokdy "přemluvím k tomu, abych jej vypotřebovala až do konce, protože "je to přeci škoda". Ale znovu si je samozřejmě nepořídím a naopak se vracím k oblíbencům, proto je pak těch obalů ve finále o něco (neříkám, že o mnoho) méně. Rozumíme si...? :-)


Cca dva roky (možná už to bude tři) jsem k Vánocům dostala UV lampu a k tomu laky od Essence. Byla jsem naprosto nadšená a o pár měsíců hrozně zklamamá, že Essence mění koncept a laky už nedělá zapékací. Mě totiž hrozně vyhovovaly. No a ještě vcelku dlouho jsem je používala na nehty u nohou (na rukou už nosím víceméně jen akryl...) . Jenže teď už nastala doba, kdy mi i všechny mé zásoby vyschly a je čas udělat "pápá".


Jestli nějaký deodorant opravdu velice příjemně a letně voní, pak je to tato Rexona. Nemám vyloženě, co bych ji vytkla ani za co bych si sedla na zadek, ale ta vůně je opravdu moc hezká


Oblíbený přípravek na čištění štětců nesmí chybět. Dlouhou dobu jsem používala podobný od Makeup Revolution, ale i když byl dobrý, přišlo mi, že na štětinách nechává lehký povlak. A tak jsem sáhla po Freedomu a ten je prostě lepší a po všech stránkách mi vyhovuje více.


Úžasná limitka od Oriflamu v podobě parfémové vody - jemná, sladká, lehká. No prostě "mňamkózní". :-)


Sprcháče jsou ještě stále ta část kosmetiky, kterou neustále obnovuji a zkouším novinky. Pokaždé mám na vaně 3 - 4 ruzné a ty podle nálady střídám. Většinou je mezi nimi třeba jedna dvě stálice, ale v této oblasti ráda experimentuji a testuji.

Tou stálicí je práve La Roche Posey či Balea (tu beru velice obecně), naopak novinka pak od Manufaktury s vůní Violky, která se mi moc líbila. Ty violky jsou zde opravdu krásně znát.


A není to jen o sprchových gelech. Mám také ráda různé peelingy - zejména ty s olejem, po kterých jste jakoby natření. Tento od Siaphoria mne velice mile překvapil - jemný, nedráždí, nádhenrá mléčná vůně a pleť je krásně vyživená, hydratovaná. K němu se ráda zase jednou vrátím.


Pro relax jsem od kamarádky dostala bylinkové koupele. Jsou to takové veliké "čajové" pytlíčky, které vyluhujete v koupeli. Super nápad, díky kterému ai v horké vaně příjemně odpočinete. Tleskám a až je někde uvidím, určitě je pořídím.


Ještě stále dost odděluji svou kosmetiku a holek - sprcháče, krémy na tělo či obličej. Mají velice jemnou a citlivou kůži (až se sklony k exémům), a tak je to mazání u nich o to důležitejší a snažím se opravdu každý den.


Krémy od 2sis jsem chtěla už nějakou dobu vyzkoušet. Zakoupila jsem dva. Prvním vypotřebovaným je tento kokosový. Jako povím vám, že nakonec jsem zas až tak nadšená nebyla. je (možná až moc) tuhý, sice se dobře roztírá, ale vstřebání trvá déle Takže tento už asi znovu nepořídím. Oproti tomu druhý co máme, dětský, ten je velice dobrý, ale o tom až zase někdy příště. Prozatím se teprve seznamujeme.


Je léto, a tak mažeme, stříkáme a zase mažeme. Astrid je taková ta klasika, kterou mám ráda. Velice dobře se roztíral, má příjemnou vůni a nevyvolával žádné nežádoucí reakce. Používali jsme ho i my dospěláci a povím vám, žě i při práci na přímém slunci a zpocení jsme se nezpálili. Za mne rozhodně velké ano nejen pro děti.


Zimní krém jsme ještě dojížděli, protože jsem jej pořzovala až někdy na jaře. Tento od Bubchen je velice dobrý - ve větru i mrazu se nám osvědčil a navíc příjemně a jemně voní, nedráždí a drží. Na tuto zimu mám tip na jiného "krém - frajera", ale uvidíme, jak to nakonec dopadne.


A protože občas se prostě nějaká suchá ložiska objeví, tak pak sahám vyloženě po krémech pro atopiky. Tento od La Roche Posay patří k těm naprosto top a dám za něj pomalu roku do ohně... .:-)


Krémy na obličej mám poslední dobou dobou již zaškatulkované, co se oblíbenosti týče, a zas až tolik neexperimentuji. Snad jen spíše v řadách jednotlivých výrobců. Takže sázky na jistotu u mne jsou Uriage, Mary Kay a Bioderma....


Naopak v tom čištění pleti klidně i různé novinky zkouším. Ale tak jak mi třeba vyhovuje Mary Kay obecně a na mycí gel z řadi Timewise nedám dopustit, tak tento gel mne tedy zrovna moc neuchvátil. Jako nebyl úplně špatný, ale přišel mi takový lepivější a hůře smývatelný. No znovu už asi ne.


Ve vlasové kosmetice si stále drží své první místo šampony od Aussie, ale i tak zkouším i jiné...


Vím, že značka Kerastase je vcelku chválená, a tak mi to nedalo a jeden jsem také koupila. Nevím, zda jsem měla zrovna špatnou ruku, ale jako žádný zázrak. Vlasy jsem měla takové až vysušené, elektrizovaly a celkové byly takové krapaté... Tento už tedy ne.


Podobně je na tom tento dětší šampon od Avonu. Vůně krásná, ale to je tak vše. Měla jsem pocit, že hned druhý den mají holky vlásky "urousané", zplihlé.... víceméně ale jen díky vůni jsme jej tedy vypotřebovali jako pěnu do koupele.


Co je ale naopak pro holky top šampon, to je tento šmoulí, který jsme zakoupili v místní lékárně. Vlásky jsou krásně čisté, jemné, nadýchané, ale drží tvar. No nádhera a my už máme další balení.


Značku jsem pořádně "nevyzkoumala" (snad nejsem úplně slepá), tak jsem alespoň vyfotila takto.


I kosmetika dochází nebo je třeba ji obnovovat - zejména, co se řasenek týče, tak se snažím být důsledná.  O všech těchto kouscích jsem vám už na blogu psala, takže nemá cenu psát sáhodlouhé recenze, ale...


...třeba tyto linky od Flormaru si zaslouží ještě jednou svůj prostor. Byly totiž úžasné. Zejména ty modré. Krásná barva, výdrž a výborně se s nimi pracovalo. Je veliká škoda, že už nejsou k sehnání... :-(


Mám velice ráda různé vzorečky - tedy zrovna na krémy apod jsou tyto jednorázovky podle mě o ničem. Maximálně zjistíte, zda na ně na první doboru nejste alergičtí. Nicméně, když už je mám, tak je i tak ráda vyzkouším. Serum od Lancome se mi na první dobrou moc zalíbilo - pleť krásně vypnulo, hydratovalo a v kombinaci s krémem jsem měla obličej takový hezky šťavnatý.  
Make-up mne zas až tolik neuchvátil. Pěkně se roztírá, příjemně lehce matuje a vydrží po zapudrování celý den, ale to by prostě dobrý make-up splňovat měl. U této cenové kategorie bych asi čekala "něco" víc. Prostě tak nějak zlatý střed...


Miluji plátýnkové masky. A poslední dobou čím dál více. Nejčastěji ty Garnier, kdy nejoblíbenější je modrá hydratační, ale poslední dobou ji i dohání černá na póry. Nicméně i ráda zkouším jiné. Prostě podle nálady.

Prvně jsem také zkusila masku na rty od Korika Sci Beauty. No já vám povím, bylo to na rtech divné, nemohla jsem půl hodiny mluvit (můj muž to vcelku asi ocenil, protože já jinak pořád mluvím) a jako nějaký zázračný výsledek? No vlastně ani tolik ne. Měla jsem rty jemné a trochu jako napumpované, ale to je tak nějak vše...

Jako co mě hodně mile překvapilo, to jsou peelingy od Lorealu - pecka! Zatím jsem na to pokaždé zapomněla (a navíc ještě mám peelingy jiných značek v zásobě), ale určitě si je pořídím v klasickém balení. Měla jsem po nich nádhernou pleť - čistou, projasněnou a zároveň vyživenou. Navíc naprosto úžasně voní. :-)


O této soli do koupele jsem vám už psala na Instagramu. Má velice příjemnou a jemnou vůni, nedráždí a krásně se v koupeli z ní odpočívá. Navíc vodu barví do jemné růžové, což je moc hezké i jen tak "pro oko".    


A to je tak nějak vše... :-)

Jak to máte vy s  kosmetikou? Máte stálice, které kupujete stále dokola, nebo rádi zkoušíte neustále něco nového?




SHARE:

4 komentáře

  1. Nějaký druh peelingu určitě od Soaphoria vyzkouším, děkuji za tip :)¨

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento voněl úžasně, ale věřím, že i jiné budou fajn :-)

      Vymazat
  2. moc hezký, hlavně oceňuji tu dětskou kosmetiku

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig