úterý 6. listopadu 2018

Chvilka v kuchyni #42

Pěkný úterní večer,

jak užíváte podzim? Já musím říct, že mi trochu vadí ten přesun z krásně teplého babího léta do toho ošklivě zakaboněného a studeného podzimu, a tak si náladu zlepšuji mimo jiné i vařením.... :-)

Nechybí vývary. A to opravdu ve velkém. Nedáme na ně dopustit, a tak během týdne stihneme kuřecí s drobením...


...rychlý zeleninový...


...i pořádný hovězí. Ten tedy zmizel rychlosí blesku. Pokud milujete vývary, jako my, tak určitě doporučuji si pořídit pomalu vařící či multifunční hrnec (ten mám já a právě program pomalého vaření hojně využívám), rozhodně se vám doma neztratí ani nebude překážet.

 

Vepřové maso s mrkví, fazolkami, trochou zahuštěného vývaru a jako příloha vařený brambor. To je takové to klasické jídlo ze školní kuchaně, které určitě neurazí :-) 


Rychlý oběd v podobě těstovin, šunky, tuňáka, koření a olivového oleje měl veliký úspěch. Je to mňamka!


Stejně tak špagety se slaninou, mletým masem a smetanou. Ano, dalo by se říct že jsou to takové jednodušší a trochu upravené carbonary. 


Studená večeře v podobě vajíčkové pomazánky (a k tomu rohlík, i když jsem ujídla lžičkou i jen tak...) byla moc fajn a kupodivu i můj žlučník mne nechal v klidu. 


Datlový koláč jsem vám sepisovala nedávno a na blogu jej najdete. Minulý týden jsem jej udělala znovu, jen do oříšků jsem přidala i lískové. Je opravdu výborný



Trocha lineckého těsta, razítka z Tescomy a to bylo radosti. A jako bonus moc dobrá sušenková snídaně. Holky to moc baví, takže určiě brzy budou znovu.

 

A protože nevařím jen pro nás, ale starám se i o stravu našim morčátkům, tak jedna malá ukázka toho, jak těm naším klukům podstrojujeme. Ono od chvíle, co je máme, tak se zeleninové nákupy dost rozšířily, až si prodavačky musí myslet, že žijeme ultra mega zdravě... :-)


Tak a já si jdu uvařit čaj a zalézt k televizi. Inu, viróza útočí a já jí nedám šanci! :-) 
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig