středa 9. října 2019

Chvilka v kuchyni #39

Hezké odpoledne,

chcete nahlédnout do mé kuchyně? Pokud ano, tak buďte vítáni...

V minulém týdnu jsem si říkala, jak je fajn, že máme donutovač, a tak budou mini donutky co chvíli. No, co vám budu povídat. Ranní hektičnost mi to trochu pokazila, a tak jsme je měli až o víkendu. Ale tedy pěkně ozdobené s javorovým sirupem, šípkovou marmeládou, banánem a nakonec jsem ještě po prvních soustech přidala šlehačku. Mňamka!

 

Rychlá mramorová bábovka do formy na chlebíček, to už je tak trochu moje klasika. Ale proč by ne, když nám chutná.... :-) 


Také mate rádi kale? Já vcelku ano - ke snídani či svačině jsou ideální rychlá pomoc a třeba tato pohanková chutnala nejen mě, ale i holkám. Doporučuji vyzkoušet. 


Náš týden bez polévek? To snad ani není možné. Klasická hrášková nemohla chybět. Na ochucení jsem přidala i trochu kari a nebylo to vůbec špatné. 


Rychlý vývar s bujónem, nudličky a paštikové knedlíčky. tak to je týdenní rychloverze, ...


...kterou o víkendu měním za tažený hovězí vývar z pomalého hrnce s klasickými játrovými knedlíčky. Nevím, co mi chutná více. Ano, tažený vývar je svým způsobem lepší, ale paštikové knedlíčky mají také své kouzlo :-) 

 

Manžel chtěl plněné papriky (když už nám na zahrádce vyrostly) sýrovou náplní. A protože jí bylo hodně (ano i vytekla), tak jsme ze zbytku udělali slané muffiny. Jen tak s pečivem je to mňamka.


Těstoviny, kam se podíváš. Mé cácorky je milují, a tak je máme často. Obměňuji je kořením, zeleninou apod. takže jendou jsou s mletým masem a sýrovo - smetanovou omáčkou....


...a podruhé s masem, hráškem a zahuštěným vývarem.


V posledních týdnech jsem do jídelníčku opět zařadila ve větším vajíčka, a tak byla klasická míchaná se šunkou a také omeleta se šunkou, zeleninou a sýrem. Ideálně s opečeným toustem či domácí bagetkou. 

 

A když už jsme u těch bagetek, tak tento týden jsem dělala kořenovou se škvarkami. Je to opravdu moc dobré. Doporučuji vyzkoušet (recept na kořenovou bagetu najdete na blogu). 


Snažím se podpořit imunitu celé naší rodiny, jak jen to jde. Samozřejmě se nám sem tam kašlání a rýma nevyhne, ale zas proč trochu v tomto počasí nepřidat něco "k dobru". Rýmovníkový sirup je u nás milovaný doplněk do čaje. Tentokrát jsem jej dělala s granátovým jablíčkem. Je mňamózní.

 

A jak bojujete s podzimními chmury v kuchyni vy? :-)
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig