sobota 8. února 2020

Chvilka v kuchyni #5

Pěkné sobotní ráno,

co pár tipů na víkendové vaření? Hodilo by se vám?

Dobře, tak se jdeme ohlédnout za kuchyňským tvořením z minulého týdne.


U nás doma to různě pokašlává a posmrkává, a tak jsou vývary hodně vítaným zdrojem zahřátí či léčené. Kuřecí či hovězí prostě nikdy nezklame.

 

A i taková čočková z červené čočky a se šlehaným vajíčkem přijde k chuti. 


Těstoviny s masovou směsí, rajčaty a bylinkami jsou u nás vždy vítané (ono v podstatě těstoviny na všechny možné způsoby). A když ještě vršek zdobí hromada strouhaného sýru... ňaminka. 


Hodně vařím v pomalém hrnci, a to nejenom polévky, ale i druhá jídla. Například dušené vepřové s mrkví a hráškem chutná naprosto výborně. Jako přílohu jsme měli klasiku - vařený brambor. 


A protože nám trochu zbylo bez bramboru, k večeři jsem už jen usmažila pár hranolek a bylo... :-) 


Mám možnost trávit dost času na homeofficu a jsem za to opravu vděčná (na cestování je to pro mne velká pomoc), a tak když nemám uvařeno z předchozího večera, volím "bezúdržbové" vaření právě v pomalém hrnci a nebo nějaké rychlovky  - nejčastěji různé vaječné omelety. 


Sem tam máme večeře na sladko. Třeba buchtičky s krémem jsou u cácorek hodně oblíbené. 


O víkendy svačinkujeme ve velkém - to jsme jako hobiti. Obložené talíře a k tomu avokádová pomazánka. Ta tedy holkám moc nejela, ale o to víc čunky a sýra do sebe nacpaly :-) 


Oblíbená je u ná pomazánka z červeného zelí. Pomalu "na ni" učím i zbytek rodiny. Docela úspěšně.

 

Zeleninu či ovoce se snažím o víkendech (nebo prostě dnech, kdy jsme doma) průběžně na stole doplňovat. Vitamíny jsou třeba a věřím, že takto "na přímo" jsou prostě nejlepší. 


Bábovky na snídani a svačinu  u nás doma jedou stále. Už vám ani nefotím všechny, ale věřte, že tak 2x - 3x v týdnu ji peču....


A tentokrát jsem  i jako obměnu upekla čoko "chlebík" s banáne, jogurtem (ViFi) a mandlemi. Ten zmizel opravdu rychlostí blesku. 


Synovec slavil narozeniny, a protože je fanda Hvězdných válek, tak jsem si vypomohla Žravým papírem.. A protože já jsem fanda physalisu na zdobení, tak to dopadlo, jak to dopadlo... :-) 



Pokaždé, když peču dort, tak se mi na korpusu udělá "čepička", kterou musím seříznout. Její zpracování jsem vyřešila tak, že jsem ji rozdrobila do skleniček se šlehačkou. Doporučuji vyzkoušet. Je to výborná svačnka. 

 

Domácí kořenové bagetky asi nemusím představovat. Pěču je docela často, protože jsou rychlé a výborné... :-)

 

K Vánocům jsem od rodičů dostala horkovzdušnou fritézu, a tak ji využívám docela často. Upřímně bych nevěřila, jak výborné koblihy v ní jde dělat. 

 


Měla jsem dva zbylé vaječné bílky. No přeci je nevyhodím... a tak jsem udělala pár korpusků na dortíky. Samozřejmě, že hned druhý den jsme je už zpracovávali dál... :-) 


Je libo tapiokový puding (holky to komolí na tapiolkový)? S kokosem, trochou mandlí a jen posypaný čokoládou měl zatím snad největší úspěch...


A co já uvařím dnes? No viděla bych to na řízky....
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig