sobota 29. února 2020

Poprvé na návštěvě v Grafickém ateliéru U Kostela

Pěkný sobotní večer,

před pár týdny jsme s cácorkami navštívily místní Grafický ateliér a musím se vám s tímto krásným zážitkem pochlubit. Ono totiž návštěva to byla víceméně nečekaná, protože jen několik dní před konáním Grafické dílny jsem právě na tento ateliér náhodně narazila....

Holky jsou, podobně jako já, hodně tvořivě založené, a tak se s nimi snažím vyrábět vše možné nejen doma, ale také se občas porozhlížím po inspiraci či rovnou po nějakých jiných možnostech, které třeba zrovna doma nemáme. A tak jsem při jednom takovém hledání narazila na Grafický ateliér v našem městě.


Původně jsem měla cíl takový, že cácorky si budou tvořit a já se usadím, budu lustrovat internet či otevřu nějakou knihu.  Prostě nebudu překážet či rozptylovat. Paní Zuzka - majitelka ateliéru, která grafické workshopy zároveň vede, mi uvařila kafíčko a já toto "nerozptylování vydržela cca 15 minut. A to možná ještě přeháním.
Ona je totiž paní Zuzka ohromně milá osůbka, která děti zaujala ihned během prvních okamžiků a i mne to nedalo, abych  se nezačala nejprve nenápadně zaposlouchávat do vysvětlování, co na co je, čím se co dělá a jaké postupy se ten den děti naučí....


Samozřejmě mi to nedalo a musela jsem tedy nakouknout i trochu více. Ale stále jsem se snažila nerušit. Udělat 2-3 fotky a zase se nerušeně odsunout... :-) Jenže to bych nebyla já, abych si nařekla, že je přeci škoda, abych o tomto ateliéru neřekla ostatním. Samozřejmě se svolením majitelky.

 

Jak víte, jsem člověk, který moc neukazuje cácorky. Občas ano, ale tak nějak s vlastním citem. Ctím jejich soukromí, co to jde. A protože na tomto workshopu bylo samozřejmě více dětí, tak jsem k tomu fotografování přistoupila stejně. Na žádné z fotek, co jsem vyfotila, není zachyceno jiné dítko krom mých vlastních, kdy jsem chtěla ukázat zápal, který cácorky díky Zuzce pro toto tvoření získaly. Bylo skvělé je pozorovat, jak je to baví, jak zkouší, co nového se naučí. Takové houbičky moje.... :-) 

 

Během celého toho sledování si člověk uvědomí, kolik toho o této práci neví. Jak je to náročné a kolik se za tím skrývá dílčích činností. Je to jako skládačka, kdy je potřeba dodržet správné pořadí dílků. Výsledek je pak opravdu moc krásný. 

 

Holky si samozřejmě vše vyzkoušely a osahaly. Bavila je nejenom příprava v podobě předkreslení a rytí, ale bylo vidět, že jsou zvědavé, jaký bude finální výsledek a chtěly vědět, jak se k němu dopracují.

  

A protože to všem dětem šlo krásně od ruky, tak je za odměnu přišel navšivit i místní ušáček.... :-)


Cácorky ihned cestou domů hlásily, že příště chtějí jít zase. Což jim v budoucnu velice ráda splním. Navíc v ateliéru probíhají i workshopy pro rodiče s dětmi a ráda bych se ho také někdy v budoucnu zúčastnila. Uvidíme, kdy, ale určitě zase někdy přijdeme. Je to tu totiž úžasné a krásné!


Pokud jste z okolí, tak určitě doporučuji přijít se podívat. Přehled akcí a další detaily naleznete na Facebooku ZDE.

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig