středa 5. února 2020

Sněhové dortíky s Caro krémem

Hezký večer, kuchaříci,

jak víte, tak mne moc chutnají dortíky Pavlova a velice ráda (a často) je vyrábím. Je to naprosto mňamózní dortík, který si človek může uzpůsobit podle sebe. Tentokrát mám pro vás recept na jednu takovou variaci....

Většinou mám doma hotových několik korpusů na Pavlovi pár dní před tím, než se je chystám zdobit.  Šetří to čas... Mimochodem, recept na korpusy najdete ZDE

Tentokrát jsem udělala malé korpusky z polovičná dávky. Na tvoření jsem použila špičku a točila směs tak, aby vznikly malé "růžičky"o průměru cca 5 cm. 



Pár let jsme bydleli v Roudnici nad Labem, a pokud jste "dorto - znalí", tak jste určitě slyšeli o Dortletce. Výborné dortíky právě z bílkového těsta s kávovým krémem. Nebudu lhát, tentokrát jsem se jimi trochu inspirovala a zavzpomínala i na dobu, kdy jsem docela "ujížděla" na krému z Cara, který jsem používala na dorty a cupcaky....

Tak tedy krém nachystáte následovně:

Mascarpone vyšlehejte s 5 lžícemi smetany, 2 lžícemi moučkového cukru a 3 lžícemi Caro prášku. Pokud je krém moc tuhý, přidejte ještě trochu smetany a opět pořádně vyšlehejte.

Naneste mezi dva korpusy zdobičkou a boky obalte v drcených mandlích.

 

Nechte hotové dortíky pár hodin odpočívat v lednici. Korpusy budou krásně zkřehlé a celkově bude dortík dobře "rozleželý".


 Dobrou chuť!




SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig