pondělí 3. února 2020

Tvořivý týden #5

Hezký večer, tvořivci,

minulý týden jsem si vyčlenila většinu večerů na šití. Jak se říká, už mi odtikával čas...

Ve školce se konal sněhulákový den. Děti dostaly za úkol přijít v čistě bílém oblečení. Já díky tomu zjistila, že cácorky opravdu nemají jediný čistě bílý kousek ve svém šatníku. Vše je barevné a i věci, co jim šiji, jsou barevně nakombinované tak, aby psobily vesele a nepřeplácaně. 

Samozřejmě, mohla jsem zajet do Kiku a prostě něco koupit, ono co si budeme povídat, ta bílá dlouho bílá nezůtane... ale holky mne uprosily a já objednala látku na šití. 


 

Základem jsou samozřejmě šatičky. Chtěla jsem je alespoň trochu zvláštní či veselé, a tak jsem udělala "prostříhanou" aplikaci ve tvaru srdíčka. Ano, trochu "patlačka" to byla, ale výsledek je moc fajn...

Pak přišly na řadu legínky. Ono totiž ani punčošky doma nemáme čistě bílé. No a nebudu vám lhát, ráno na den D jsme zjistili, že ani čistě bílé ponožky bez obrázků doma nemáme... :-) 


Tedy takto, prozatím holky překvapily, protože domů se vrátily bez fleků. Nicméně já už se připravuji, že časem jim šatičky obarvím na nějakou pěkně batikovaou variantu.... Uvidíme.


Synovec slavil o víkendu narozeniny. Už to není žádné mimino, ale naopak "chlap", a tak jsem se dala do šití mikin z dlouho sysleného panelu. O tom, jak jsem sama se sebou bojovala kvůli umístění čelního obrázku, jsem vám psala na FB a Insta, ale  nakonec z ní mám radost. Prostě se povedla!

 

Synovec mě sám požádal o soft kalhoty "na ven" , a tak bylo jasné, že právě k narozeninám mu je vyrobím.  Vybral si i barevnou kombinaci v podobě černo - oranžové. A aby to bylo alespoň maličké překvapení, ušila jsem rovnou dvoje (člověk má holt deformaci díky šití na dvojčata... :-) )

 

 

Tak a to bychom měli. Uvidíme, co přinese tento týden... :-)
SHARE:

2 komentáře

  1. Pěkně kousky :D Bílou jsem jako malá snad ani neměla....byla jsem totiž velmi "čistotné" dítě a mamka to vzdala předem :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Já se přiznám, že nebýt té školkové akce, tak se do bílého také jen tak nehrnu a právě jen čekám, kdy přijdou s prvními fleky (zas když už je mají, tak ať to nosí) a já budu shánět barvy na látku :-D :-D

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig