jestli je nějaký recept, co mi opravdu leží v hlavě a nikdy nemám zaručeno, jestli se mi povede, tak jsou to věnečky či větrníčky z odpalovaného těsta...
Recepty jsem hledala různé. Všude se to tváří jednoduše. Nakonec za sebe preferuji těsto následné:
Hrnek vody
Špetka soli
3 polévkové lžíce másla
1 lžička cukru
Hladká mouka (cca 2 hrnky)
2 žloutky
Ve vodě rozpuste sůl, máslo a cukr. Přiveďte až téměř k varu a pustupně začněte zamíchávat mouku. Tu přidávejte do doby, dokud se nevytvoří těsto, které se už nebude lepit na hrany hrnce.
Takto nechte vychladnout.
Do již studeného těsta pořádně zamíchejte žloutky. Vzniklou hmotu dejte do pytlíku se zdobičkou a vytvořte věnečky.
Tip: Věnečky tvořím ideálně dvoupatrové, protože z jednoho patra jsou moc "ploché".
Po upečené nechte vychladnout na mřížce, rozkrojte a plňte krémem. Buď pudinkovým, mascarpone a nebo já mám i ráda vanilkový od Dr. Oetkera, který je velice rychle hotový.
Dobrou chuť!
Mňam, vypadají luxusně. Krém neznám, dělám klasický máslový s pudinkem, za úsporu času(a sil) budu vděčná. Díky za tip.
OdpovědětVymazatBohunka
Opravdu doporučuji vyzkoušet, jeho příprava je rychlá a krém výborný! :-)
Vymazat