pátek 17. července 2020

Chvilka v kuchyni #28

Hezký páteční večer,

jak to vidíte s vařením o víkendu? U nás je požadavek na řízečky, tak uvidím, zda se mi do obalování bude chtít nebo ne... :-) 
No pokud jste na tom podobně, tak se můžete inspirovat, co rychlého uvařit. Já jsem tedy měla minulý týden takové volnější, ale i tak třeba něco zaujme...


Bábovková rána nás moc baví. Klasickou mramorovou a čokoládovou máme moc rádi a v podstatě je "jen" střídám. 

 

Navíc jsem ještě zkusila udělat bábovku z kváskového těsta, je moc dobrá - takový kringel :-) Brzy vám na ni sepíši recept.... 

 

Trochu jsem tentokrát šidila polévky, protože cácorky nebyly o obědy doma. Ale alespoň jednou jsem nám ten poctivý vývar udělala :-) 


Jednou mě v kuchyni vystřídal i můj chlap a usmažil cuketové "bramboráky". Byly výborné - doporučuji vyzkoušet a ještě přidat koření Od Antonína přímo na bramboráky. 


Pár řízečků z panenky a vařené brambory. To je u nás snad nejoblíbenější jídlo - tedy ty řízky. Na příloze nám až tak nezáleží. 



Miluji omelety - šunka či slanina, vajíčka, zelenina a sýr. Ideálně i více druhů sýra. 

 

A občas i zeleninu uvnitř omelety vyměním za tu "oblohovou". A k tomu třeba napřikousnutí opečený toustový chléb. 


A když ne omeletu, tak toustový chléb ve vajíčku se slaninou a sýrem není také špatná volba... :-) 


Další naše oblíbené jídlo je panenka na přírodně marinovaná ve směsi s javorovým sirupem a s fazolkami (dobře, přiznávám, že cácorky ty fazolky nechtějí a většinou je jíme jen my dospěláci). Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, tak můžete péct samozřejmě v troubě. Tak ši tak je výborná. A když máte, tak ještě posypte strouhaným sýrem. 


Smažák s bramborem a tatarkou, to je taková ta "jídelnová" klasika, kterou si jednou za čas hrozně ráda dopřeji. Mňamka! 


Obalovaná treska s domácím podmáslovým chlebem? To je ňamina - a to nemám ryby zrovna moc v lásce :-) 


O víkendu jsme si na zahradě udělali malou sešlost a aby bylo co zobat, nachystala jsem obložené talíře. K tomu ještě byla pečená křidélka (ty jsem tentokrát nefotila) a pár sladkých kousků. 


Jedna z cácorek slavila svátek, a tak bylo jasné, že dostane dortík. Miluje růžovou, makronky a točeníčka (tak holky říkají kremrolím)...


...vše jsem tedy zkombinovala, růžový krém je z mascarpone a uvnitř dortu byl kromě krému ještě malinový rozvar. No nebudu lhát, snědli jsme ho během chvíle. 

 

Pár kremrolek ještě zbylo, a tak jsme si dali ke svačině. 


Ani tento týden nechyběly fit muffiny. Udělala jsem je s ovocem a čokoládou. 


Pečivo doma upečené je prostě mňamózní. Nechyběli bagetky....


...ani podmáslový chleba. A navíc jsem nachystala těsta na pizzu a sladké kváskové na "pokusy" :-) 

 

Dobrou s kobrou! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig