jak si užíváte prodloužený velikonoční víkend? My jej trávíme vcelku pohodově a s dobrůtkami z kuchyně. Pokud nemáte ponětí, co si uvařit, tak třeba teď najdete pár tipů.
Náhodou jsme s manželem narazili na recept na souflé livance, a tak jsme jej také museli zkusit. Byl krásně nadýchaný jak obláček, ale jakmile jsem na něj dala rozvar a jahodu, ta klesnul o cca 2/3. Škoda, ale i tak byl chuťově zajímavý - něco meli lívancem, vaflí a sladkou omeletou.
Banánové lívance se pečou hrozně špatně - nebo alespoň já mám pocit, že se pokaždé připalují, ale i tak je máme moc rádi a sem tam si klidně u toho pečení zanadávám. Chuťově jsou totiž moc dobré.
Polévky k obědu a často i k večeří - to je tradice posledních dní, a tak se MioMat nezastaví.
A když už se zastaví, tak jej nahradí pomalý hrnec a vývary.... :-)
Co k druhému jídlu? Třeba rychlovku v podobě pečených kuřecích kousků s hranolkami.
Hodně populární je u holek školkové / školní jídlo - vepřové v mrkvi s bramborem. Neměla jsem nic moc na zahuštění, a tak jsem použila kukuřičnou polentu. Na chuti to neubralo, naopak. Doporučuji vyzkoušet.
Večeře ala obložený talíř z domácí housky se šunkou a sýrem a k tomu jarní závitky, mňamka.
Sekanou moc často nedělám. Tentokrát jsem ale udělala výjimku a přidala do ni strouhanou mrkev a petržel. Jako příloha bramborová kaše.
Co mělo veliký úspěch byla rychlovka v podobě na přírodně pečených medailonků z panenky, s fazolkami a domácí bagetkou.
Řízečky z vepřové panenky "jen tak" na zobací večeři? No to může být i ve větším množství :-)
Domácí kvásková pizza je výborná alternativa na rychlou večeři či oběd, pokud máte nachystané těsto v lednici. Náplň dělám ze smetanové směsi s nivou a nahoru pokrájená šunka.
Domácí houstičky s vajíčkovou pomazánkou, do které přidávám na ochucení lžičku sušeného droždí. Rozhodně doporučuji.
Jaké večeře teď našly své místo v naší domácnosti? Ano, tušíte dobře - buřtíkové. Cácorky jsou nadšené :-)
Co k masu jako lehká příloha? Třeba salát z rajčete a okurky. K tomu lžička majolky (no dobře, pak to není tak lehká příloha) a výsledek je mňamózní.
Nemohla chybět alespoň jedna večeře - tentokrát (jak jinak) v podobě tvarohových knedlíčků s jahodami. Nahoru trocha šlehačky - no hodně šlehačky, a výsledek je super!
Domácí "zmrzlinový pohár" byl fajn zpříjemněním slunečného dne. S ovocem a jahodovým rozvarem.
A když už jsem mluvila o tom jahodovém rozvaru, tak tady je - rychlý ze zbylých jahod, co jsem měla mražené v mrazáku. Bez cukru apod. , jen rozvařené jahody...
Když nemáte doma pečivo, ale máte bochánek těsta na pizzu, tak jej můžete upéct "na chleba". Je moc dobrý!
Domácí sádlové houstičky jsem v minulém týdnu pekla víckrát a vždy zmizely rychlostí blesku. Jsou výborné a nadýchané.
Bábovky u nás doma nemohou chybět. A abyste si nemysleli, že se vždy podaří, tak dávám i "ne insta" fotku, kdy se mi ta potvora přilepila k formě a nechtěla se nechat vyklepnout.
Mamka měla svátek, a tak jsem ji upekla její oblíbené Pavlova dortíky. Tentokrát jsem trochu upravila náplň a výsledek byl moc fajn. Určitě vám sepíši brzy recept :-)
Tak už víte, co budete dnes vařit k obědu a péct k odpolední kávičce?
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.