úterý 21. dubna 2020

Tvořivý týden #16

Dobré ráno, tvořivci,

krásné počasí láká k tomu si posedět někde na lavičce v parku a povím vám, že i takto venku je možné něco tvořit, ale je pravda, že šicí stroj asi člověk jen tak ven neponese ... :-)

A protože já ten stroj jen tak neopouštím a zároveń cácorky milují barevné legíny (nevím, jak holčičky u vás, ale u nás doma je do klasických tepláků prostě nedostanu), tak jsem jim ušila nové kousky do šatníku. Ono holky rostou jako z vody a zároveň hrátky na zahradě jsou kolikrát drsnější, a tak jsou legínky hodně "horké" zboží.



Roušky šly tento týden trochu stranou. Ráda samozřejmě ušiji, pokud budou potřebné nebo bude někdo z mého okolí potřebovat - třeba tyto jsem ušila jako dáreček pro paní pošťačku, ale prozatím také vím, že šikulky zde v okolí šily, šijí a určitě budou šít spoustu dalších kousků pro seniory a dobrovolníky, zároveň šijí i pro běžné občany, a já se k nim zase sem tam přidám. Jen už ne v tak velikém počtu jako zpočátku, protože samozřejmě nemohu každý víkend sedět od rána do večera u stroje... Uvidíme jaká bude situace dál a kam nás to celkově posune. Asi je to tuto chvíli i tak trochu ve hvězdách.


Vyšívání jsem milovala jako malá a ráda jsem se k němu po cca 15 letech vrátila (možná i po více). Původně jsem měla s mandalou trochu jiný plán, co se techniky vyšívání týče, ale člověk míní a látka mění... :-) a tak si sem tam k tomu sednu a tvořím. Cácorky jsou z toho popravdě nadšené a chtějí obrázek do pokojíčku - samozřejmě každá svůj, takže mám ještě hodně co dělat.


A protože krásné počasí nabádá k tomu zahradničení, tak jsme si s holkami vyrobily i jednoduché košíčky s violkami na okno. Mimochodem violky (a nejen ty) jsem objednala na Truhlíkově a mohu jen doporučit. dorazily výborně zabalené, rostlinky jsou kvalitní a krásné. Navíc přístup Truhlíkova je skvělý a vychází vstříc, jak jen je to možné. 


A co vytváříte vy? Já mám nachystaný nový střih, tak uvidíme, co z toho vzejde....
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig