co si dát jeden rychlý a moc dobrý recept...
Navíc se jedná o menší opáčku receptu, co už znáte. I když určitá obměna tu je :-)
Takže na cca 6 - 7 kousků si nachystejte - na korpusy:
3 bílky vyšlehané do tuhého sněhu
3/4 hrnku cukru - zašlehávejte postupně do již vzniklého sněhu
3 lžíce kukuřičného škrobu + 1 lžíci vinného octu - zamíchejte pomalu stěrkou
Směs na korpus naplňte do sáčku a na na pečící papír vytvořte "hnízdečka". Sušte v troubě na cca 130 - 120 stupňů dokud nebude možné korpusky oddělit bez problému od papíru (dle trouby něco málo přes hodinu).
Po upečení nechte vychladnout.
Do korpusů dejte 2 lžičky jahodového rozvaru a nachystejte si mascarpone. To stačí jen vyšlehat s 2 lžícemi plnotučného mléka a 3 lžícemi holandského kakaa.
Ve finále už jen dozdobte pomocí ovoce - já mám hodně ráda physalis, který nám chutná a zároveň vypadá moc pěkně a efektivně.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.