pondělí 27. dubna 2020

Vločkový koláč "Víkendáč"

Hezký pondělní večer, kuchaříci,

o víkendu jsem se dala do pečení "tak trochu jiného cheesecaku". Se vší skromností - doma měl mega úspěch. A tak jsem ho pekla ještě jednou :-)
No samozřejmě si postup na něj nenechám jen pro sebe...

Nejprve si nachystáte korpus:
2 hrnky jemně mletých ovesných vloček
1 hrnek strouhaných ořechů
1/3 hrnku rozpuštěného másla
4 lžíce javorového sirupu
4 lžíce mléka



Vše pořádně promíchejte a namačkejte do koláčové formy - i trochu do boků.
Dejte zapéct na cca 10 minut do trouby na 200 stupňů.

Mezitím si připravte náplň:
1 jogurt (klasické "malé" balení)
1 mascarpone
1 vajíčko

Vyšlehejte a nalijte na zapečený korpus.


Můžete přidat ovoce dle chuti a dejte péct na 180 stupňů na cca 1 hodinu. Pokud vám začne náplň moc zlátnout, přikryjte ji alobalem, aby se vám nespálila. Pečte dokud neztuhne.

 

My jej nakrojili ještě za tepla a byl moc dobrý.... :-)


Tip: druhý koláč jsem vyzkoušela s menší obměnou a namísto mascarpone jsem dala tvaroh. No je to tak 50:50 - část rodiny změnu ještě více uvítala, ale mne osobně více chutná mascarpone varianta. Je to na vás a na tom, co zrovna budete mít po ruce :-) 


Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig