o víkendu jsem se dala do pečení "tak trochu jiného cheesecaku". Se vší skromností - doma měl mega úspěch. A tak jsem ho pekla ještě jednou :-)
No samozřejmě si postup na něj nenechám jen pro sebe...
Nejprve si nachystáte korpus:
2 hrnky jemně mletých ovesných vloček
1 hrnek strouhaných ořechů
1/3 hrnku rozpuštěného másla
4 lžíce javorového sirupu
4 lžíce mléka
Vše pořádně promíchejte a namačkejte do koláčové formy - i trochu do boků.
Dejte zapéct na cca 10 minut do trouby na 200 stupňů.
Mezitím si připravte náplň:
1 jogurt (klasické "malé" balení)
1 mascarpone
1 vajíčko
Vyšlehejte a nalijte na zapečený korpus.
Můžete přidat ovoce dle chuti a dejte péct na 180 stupňů na cca 1 hodinu. Pokud vám začne náplň moc zlátnout, přikryjte ji alobalem, aby se vám nespálila. Pečte dokud neztuhne.
My jej nakrojili ještě za tepla a byl moc dobrý.... :-)
Tip: druhý koláč jsem vyzkoušela s menší obměnou a namísto mascarpone jsem dala tvaroh. No je to tak 50:50 - část rodiny změnu ještě více uvítala, ale mne osobně více chutná mascarpone varianta. Je to na vás a na tom, co zrovna budete mít po ruce :-)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.