čtvrtek 16. dubna 2020

Velikonoční nádivka

Zdravím,

Velikonoce jsou již za námi, ale nádivku si můžeme upéct i v jiné dny. Já dělám poslední roky opravdu jednoduchou a chuťově moc dobrou variantu. Chcete ji také zkusit?

Použít můžete samozřejmě i klasické rohlíky, já si ale tedy vždy den předem upeču 3 kořenové bagetky dle receptu ZDE.



Nakrájím je na menší kostičky společně s uzeným masem. Přidám 1/5 pytlíku kypřícího prášku, dvě balení polévkových bylinek (ideální by byly spařené kopřivy, ale ty bohužel nemívám), zaliju 1,5 hrnkem vývaru a zamíchám 5 žloutků.


Na závěr je potřeba lehce zamíchat sníh z bílků a celou směs dát do vymazaného pekáče. Pečte na 180 stupňů cca 45 minut - konrolujte špejlí.


Dobrou chuť!




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig