čtvrtek 30. dubna 2020

Chvilka v kuchyni #17

Hezký večer, kuchaříci,

zítra nám začíná prodloužený víkend, a tak se třeba hodí pár tipů, co dobrého si uvařit či upéct...

Bábovkové snídaně občas vystřídá jogurt s mussli a čerstvým ovocem ...



...či kaše. Tu máme nejradši pohankovou nebo rýžovou. I když holky sem tam chtějí klasickou krupicovou :-) 


Polévka je u nás doma základ, to říkám snad pokaždé, a tak ani tento týden to nebylo jinak. Velice často saháme po MioMatu. Výhodou je, že množství, které se v přístroji uvaří, je pro nás čtyři akorát. 

 

Cácorky milují kaši, a tak si ji minulý týden vyprosily několikrát. Nejprve s řízečky z panenky obalované v corn flakes, poté s klobáskami...

 

...a nakonec si daly "jen tak" se šunkou :-) 


Osmažené mleté hovězí s pasírovanými rajčaty, hráškem a bylinkami a k tomu těstoviny. Vcelku rychlé a moc dobré! :-) 


Jsou dny, kdy potřebuji k obědu udělat nějakou nenáročnou rychlovku. A protože jsem měla zbyteček mletého hovězího, smíchala jsem ho s několika vejci, hráškem, chedarem a trochou strouhanky a celou směs dala zapéct v muffinových formičkách.  Melo to vcelku velký úspěch, určitě vyzkoušejte. 


No a jiný den jsem upekla klasickou sekanou. Tedy klasickou - s kukuřicí, hráškem a mrkví. K tomu jako příloha domácí bagetky. 


Miluji omeletky z čerstvých vajec. Do spodu dám šunku či slaninu, přidám rozmíchaná vajíčka, zeleninu, posypu chedarem a nechám zapéct.


Miluji svou horkovzdušnou fritézu. Hranolky jsou z ní výborné a naprosto nej nej nej je pak panenka na přírodně. Jen ji rozkrájim na medailonky, osolím, přidám trochu javorového sirupu a kapičku oleje. Je to naprosto výborné! :-) 


Chlebíčky s kořeněnými vajičky a pečenou slaninou je super rychlá večeře, u které ani cácorky neremcaly.Naopak. 


Sladká večeře v podobě tvarohových noků s jahodami a šlehačkou není nikdy krok vedle. Cácorky toto jídlo milují. 


Domácí kvásková pizza je nej. Nejvíce nám chutná se smetanovou sýrovým podkladem a trochou šunky. Těsto si dělám dopředu, protože v lednici vydrží v podstatě celý týden. 

 

Domácí bagetky jsou u nás naprosté terno. Poslední dobou téměř jiné pečivo nedělám (občas kváskový chléb), protože tyto se "zrníčky" (jak říkají holky) se u nás snědí většinou na posezení.


 



Sladké pečení u nás nesmí také chybět - zcela upřímně, pokud u nás nejede některý den trouba, tak se mne manžel ptá, jestli je vše v pořádku :-) 

No třeba takový tvarohový chlebíček určitě vyzkoušejte. Recept na něj najdete ZDE


Stejně tak zkuste vločkový koláč. Jeho výroba byla vcelku náhoda, ale měl úspěch, a tak jsem jej během dvou dnů pekla dvakrát. Jak na něj najdete ZDE

 

A samozřejmě i bábovka nechyběla. Jen jsem tentokrát sáhla po srdíčkové formě. 


 Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig