pátek 29. května 2020

Chvilka v kuchyni #21

Hezký páteční večer, kuchaříci,

co se chystáte kuchtit o víkendu? Přiznám se, že já v podstatě ani nevím. Tedy vím, mám několik namyšlených variant (a plnou lednici), a tak uvidíme, na co zrovna padne nálada a chuť.

Holky v pohádce viděli "ejmerickééé" lívance. Ano, tušíte správně - takové ty veliké, nadýchané a zalité javorovým sirupem. A tak jsem jich pár udělala. No a povím vám, že ty se dělají tak výborně rychle, jak jsou velké :-) A cácorky? Spokojeně je pojídaly ke snídaní s tím, že prý to jsou "lívopalačinky"...



 

Polévko - maniaci v nás se nezapřou. Je to základ, a tak kromě MioMatích, které jsem zapomněla vyfotit, jsme si také pochutnávali na vývarech - hovězím a kuřecím,...

 

...a nechyběla ani zelňačka, která působila trochu nevšedně díky červenému zelí. Ano, nebudu zapírat, díky obarvení byly růžové brambory vcelku zajímavou výzvou :-)


Co se u nás rozhodně nezastaví, tak to je multifunkční hrnec. Zrovna nedávno jsem našla od něj účet a táhneme to spolu již 4. rokem. A co se navařil... nejčastěji tedy jako pomalý hrnec, kdy poslední dobou nám z něj zachutnaly masové směsi či guláše, které navíc zahušťuji kukuřičnou polentou. Je to mňamka. Zkuste. 


Holky si "poručily" buřtguláš a já nebyla proti. Neměli jsme jej už opravdu dlouho a přišel k chuti :-) 


Často také zahrnuji do jídelníčku různou zeleninu. Od všeho možného kousek, aby to bylo pěkně barevné. A křupavé stripsy či panenka z horkovzdušného friťáku jako bonus k tomu. 


Kolikrát vypadá, že je toho na talíři děsně málo, ale ve finále to do sebe soukám a odvaluji se od stolu přejedená. 

 

Kuřecí pečené čtvrtky s hranolkami nikdy nezradí a cácorky je zbožňují. Samozřejmostí je křupavá kůůůůůžička :-) 


Kus kus jen tak se zeleninou a trochou masa či šunky je mega rychlovka ve chvíli, kdy jsem si nestihla nic moc k obědu nachystat a potřebuji tzv. nahnat čas. 


Domácí pizza také dokáže vyvolat u nás doma nadšení. Nejčastěji ji dělám k večeři. Je hotová během chvilky a chuťově mňamka. 


Nedávno jsem si pořídila tato udělátka na vaření vačíkem "na tvrdo", kdy vám odpadá loupání skořápky. Je to v podstatě blbůstka, ale uznávám, tak trochu šetří čas a mě baví ji v kuchyni mít.... :-) 


Sladké tvarohové knedlíky plněné jahodamy se šehačkou a hromadou jahod a borůvek k tomu. Uznejte, že to je naprostý ideál sladké večeře.


Hodně džusíkujeme - tedy vlastně smoothiekujeme (to je tedy slovo a určitě není správně :-) ). Vždy naházím vše možné a promíchám v mixéru. Ke svačince super. 


Navíc nesmí chybět ovoce na stole, které mohou (nejen) cácorky uzobávat. 


Poprvé jsem zkusila čokoládový chléb a přiznávám, že mne hodně překvapil. A nejen mne...

 

...takže jsem pekla ještě jeden. :-) a určitě není poslední. Snad brzy vám sepíši i recept. 

 


Somozřejmě nechyběla ani bábovka (a nebyla jen jedna) - čokoládová je u nás stále na prvním místě. 


A protože jsme měli v neděli návštěvu, upekla jsem ke kávě pár pudinkáčů. Ty totiž chutnají nám všem a jsou jednoduché na upečení. 

 

I slané pečení jsem si užívala. Tentokrát hrál hlavní roli chleba. A ne jeden... :-)

 


Dobrou s kobrou! :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig