neděle 23. srpna 2020

Chvilka v kuchyni #33

 Pěkný večer, kuchaříci,

tentokrát jsem sice moc nespěchala s kuchyňským reportem, ale nakonec jsem si řekla, že  jej nebudu spojovat do dvou a dám vám jej ses dnes, třeba se na začátek týdne může hodit... :-) 


Minulý týden byly cácorky u babičky s dědou, a tak jsem pro nás dospěláky až tak nekuchtila a raději jsme pracovali na zahradě ve volných chvílích a sem tam si zajeli pro čínskou či vietnamskou mňamku. Ale i tak... 

Snídaně byly v rytmu máslového kváskového koláče. Pekla jsem jej celkem dvakrát a vždy jsme jej snědly beze zbytečku. Recept na něj naleznete ZDE.


Ale i na oblíbenou rýžovou kaši došlo. Je výborná s javorovým sirupem, pistáciemi a slunečnicovými seminky. Mňamka!


Jednou jsem neodolala a i kuličkovou polévku uvařila :-) Prostě naše milovaná klasika.


Bagetky z předchozího dne zapečené se slaninou a chedarem a k tomu salát. Naprostá jednoduchá mňamka a super využití "zbytků". 


Kdo miluje obyčejná míchaná vajíčka - a klidně i k večeři - ruce nahoru. :-) 


Tvarohové knedlíčky s borůvkami a hromadou šlehačky, to je něco, co bez řečí u nás doma sní každý. Jsou totiž výborné! 


Omelety na stopadesát milionů způsobů - to miluji. Tentokrát s hráškěm a nivou. 


Pečené kuřecí kousky s křupavou kůrkou a k tomu rýže politá výpekem. To je naprosto jednoduché jídlo, které ale zejména u cácorek sklízí již o mala nebývalý úspěch. 


Stejně tak pečená kachna se zelím a knedlíkem. Tu, když chystám, tak cácorky už od rána sondují, kdy bude dopečená. A protože ji peču cca 4-5 hodin, tak jsou opravdu dlouho jak na trní... :-) 


Něco sladkého na zub? Co třeba coissanty s povidly z listového těsta? Jednoduché, rychlé a zmizí ještě před vychladnutím. 

 

Ovocná svačinka z fíků, opuncie a vína dokáže naprosto zahnat hlad a zároveň výborně vyhecovat k další práci. Mňamka! 


A trochu zásob "na zimu". Já moc cibuli nejím a i cácorkám ji musím do jídla hodně "maskovat", ale letos se ji dařilo, a tak vyrostla opravdu pěkná, takže doufám, že na zimu nám vydrží a nebudeme muset žádnou kupovat :-) 


A jaké plodiny pro domáci kuchyť pěstujete vy?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig