středa 5. srpna 2020

Tvořivý týden #31

Hezký večer,

v minulém týdnu jsem sem tam zasedla k šicímu stroji, ale moc jsem tomu nedala, přiznávám. Měla jsem totiž dovolenou, kterou jsem 100% věnovala cácorkám....

A ono vlastně i to tvoření bylo zejména pro cácorky. Na jednom výletě jsme se s cácorkama stavily na Harfě v Látky Mráz a - jak je vám naprosto jasné - neodolaly jsme a neoděšly s práznou. Každá z holek si vybrala látku, ze které chtěla udělat tílko na další výlet. 

Úplet s jahůdkovou panenkou je hodně jemný a vcelku slabý, a tak doufám, že pár praní a sušení přežije (zatím to vypadá nadějně). I to šití z něj bylo takové "na hraně", ale nakonec myslím, že výsledek je moc pěkný a slečna E je nadšená, což je to hlavní. 

 

Slečna A si vybrala látku s koníky (prý jsou dokonce z nějaké pohádky, ale přiznám se, že přesně nevím :-) ). Ta už byla pevnější a a taková, jakou kupuji v podstatě běžně. Díky tomu i to lemování šlo lépe od ruky. Opět je výsledkem nadšení a to mě těší opravdu nejvíce. 

 

A i já jse si tentokrát ušila další kousek do šatníku - opět šaty s přinechaným rukávem dle střihu od Caramilly. Nemám tedy pořádnou fotku, protože jsem je vzala ihned na výlet a vzpomněla si s vyfocením po cca 3 hodinách chůze zámeckým parkem ve Veltrusech... :-)


A také jsem se data zase do háčkování. Sice jen po chvilkách, ale baví mne to a určitě vám časem ukáži výsledek... 

Dobrou s kobrou!
SHARE:

2 komentáře

  1. Moc ti to sluší, jsi šikulka. Šicí stroj se odporoučel do věčných lovišť, tak uvažuji zda jaký koupit. Poradíš mi, prosím, který máš ty?
    Na háčkování se moc těším, já nahodilá miminkovsky raglan, kolem samé miminko, tak jsem nahodilá aspoň to, jinak se mi v tom vedru nic nechce.
    Díky moc. Bounka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Já mám stařičký šicí rovnosteh od české firmy Veronica a k tomu od stejné značky i cca 2 roky starý overlock. Na to, kolik na nich našiji, tak musím říct, že jsou výborné a drží - mají kovové tělo a jsou jednoduché na ovládání. Rozhodně doporučuji! :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig