sobota 15. srpna 2020

Slečna Gigi: Občas to chce zpomalit....

 ...jenže já jsem hyperaktivní bulík, tak to moc nejde a podle toho to pak dopadá...


My bulíci máme totiž tu úžasnou vlastnost, že dokážeme mistrovsky zvládat funkci domácího gaučáka, který se s jasnou pravidelností převaluje, aby si nezpůsobil proleženiny, ale jakmile se dostanee ven, stává se z nás naprosto neřízená střela. Nu dobrá, tou střelou jsme občas i doma, ale o tom někdy jindy. 

Venku mám konečně vždy možnost ukázat svoji rychlost a vášeň pro lov. Zejména vrabčáci a straky (o myších plčím) po zahradě proháním opravdu bravurně. To nevidím, neslyším, že občas sebou i plesknu, jak se mi nohy zapletou nebo mi přijde do cesty něco nečekaného - třeba záhonek s kytkami, co si ta MOJE pěstuje...


Jenže tentokrát jsem to přecijen trochu nedomyslela. Házela mi talíř a já svou rotomyší rychlostí běhala jak o závod. Zároveň jsem se těšila na další a další kolo - ono rozumějte, jakmile ji ulovený talíř donesu, tak mi dá sušené masíčko. Při posledním kolečku (a to mi ho povolila nerada, protože jí už přišlo, že jsem ulítaná dost) mě najednou něco děsně zabolelo na pacce. Lehla jsem a hned pacinu ukazovala, všude krev... No, pejsků znalí už tuší - odnesl to dráp. nejdříve to vypadalo jen jako menší prasknutí, tak následovalo vymytí, betadina a klídeček. Což o to, ten já ráda a opravdu jsem většinu dne prospala. Jéééénže v nestřežený okamžik jsem si ten dráp ještě trochu přikousla a vylezlo ven lůžko.

Nebudu to okecávat - doktor, kleště, šmik, injekce a dráp byl fuč. Naštěstí ho nebylo potřeba vytrhnout, ale "jen" ufiknout.  A jako takhle, jsem sice tvrdý bulík, ale tohle tedy fakt bolelo. Plakala jsem a lidi nekecám, ta MOJE byla taky bledá a bradička se jí klepala, když mě při té procedůře držela. 
Hlavně že tam byla, odnesla mě k autu, položila jsem ji hlavičku na rameno a bylo líp... 


Dva tři dny to ještě nebylo zrovna ono a na vycházky mě brala jen na vodítku, abych náhodou neměla moc běhavé úmysly, ale pak už jsem zas běhala jako by se nic neděle. Jo a i bolestné jsem dostala - naprosto úžasný, žižlavý a prý v podstatě nezničitelný parůžek. Ani neremcala, jak moc drahý byl. Co by pro mne prostě neudělala, že... :-)

Tak zase příště pááááčko! :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig