Pěkný páteční večer, kuchaříci,
už máte vymyšleno, co uvaříte o víkendu? My si v minulém týdnu užívali dovolenou a výletování, a tak nebyl tolik čas na vaření. Nevadí, pár tipů tu stejně mám :-)
Snídaně v podobě rýžové kaše přelité javorovým sirupem a sypané semínky (slunečnicové a pistácie) je naprosto skvělá ňaminka na zahájení dne.
Díky tomu, že jsme nemuseli ráno většinou chvátat, tak jsme si mohli dopřát i lívancové snídaně. Cácorky si v poslední době oblíbily mega lívance, co vypadají jak z amerických pohádek či filmů (ani přesně nevím, kde je viděly, ale myslím, že v kuchařce kačera Donalda :-) ), a tak když lívance vařím, dělám právě ty. Ono to i rychleji při smažení odbývá... :-)
Rychlá polévka zó nbujóu, zeleniny, těstovin a knedlíčků dokáže "vytrhnout trn z paty", když opravdu chvátáte. Nesahám po ní tak úplě často - mám raději tažené vývary, ale jednou za čas ...
Pečené kuře a rýže. Oblíbenec, co chtějí holky i tento víkend :-) vždy se snažím i trochu měnit koření či přidat trochu medu nebo sirupu, abych docílila změny. Má to úspěch.
Miluji grilování. Nejčastěji, co se masa týče, sahám po krkovici, kterou krájím na tenké plátky a nechám pár hodin (či přes noc) naloženou ve směsi koření, hořčice, sirupu.
Poté stačí už jen hodit na pár minut na gril, přidat i třeba několik plátků cukety a užívat si fajn jídla.
Manžel peče výborné bramboráky a cukeťáky, a tak jsem ráda, pokud se do nich dá. Tentokrát, protože je cuketová sezóna, udělal skvělé cukeťáky. Doporučuji vyzkoušet!
Co nesmělo chybět? Ano, francouzské brambory. K nim asi není moc co dodávat... :-)
O víkendu jsme slavili svátek, a tak nesměl chybět dortík. Požadavek byl "Ledové království a růžová". Zvolila jsem čokoládový korpus, vanilkový mascarpone krém, malinový rozvar a na ozdobu žravý papír a fíky. Myslím, že měl úspěch.
A protože mi korpus trochu vyběhl do výšky, použila jsem odřezané kousky, zbytek krému a trochu domácí hruškové marmelády na připravení skleničkových svačinek.
Ne, to není spálený máslový koláč, to jsem na něj dala až moc skořice a ta chytla trochu tmavší barvu. Nikam na chuti mu to neubralo, naopak.
Mám opravdu radost, pokud objevím nějaký takto jednoduchý recept, který chutná.
Ke kváskovému koláči jsem přidala i podmáslový chléb. Tentokrát opravdu veliký podle lehce nového - upraveného receptu. Ještě párkrát jej upeču a pak se s vámi o recept podělím.
První pokus ale nedopadl špatně. Naopak....
... namazaný drožďovou pomazánkou byl výbornou večeří.
A protože nám hrušková marmeláda záhadně rychle ubývá, udělala jsem další tři skleničky do zásoby. Tentokrát jsem hrušku doplnila ještě pár kousky fíků. Výsledek je také výborný.
Dobrou s kobrou! :-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.