středa 6. října 2021

EcoEgg: Pračka

 Pěkný podvečer,

také se u vás pračka nezastaví a zároveň rádi zkoušíte nové a nové tipy pracích prostředků? Tentokrát mám pro vás jeden nevšední tip...

V rámci dlouhodobé spolupráci s webem Econea jsem se tentokrát zaměřila na péči o oblečení, a protože jsem o "pracím vajíčku" uvažovala již v minulosti, tentokrát jsem neodolala.

Jsem člověk, co má v prádelně vždy několik variant pracího prášku od různých značek. Ráda zkouším nové vůně a s dětmi navíc potřebuji vždy něco, co si dokáže poradit se skvrnami.  Zároveň chci samozřejmě, aby oblečení nebylo po jednom vyprání použitelné maximálně tak na zahradu... Proto jsem byla hodně zvědavá, jak obstojí vajíčko, které jsem poslední týden opravdu poctivě testovala při každém praní. 


Jak tedy celé balení vypadá. Učitě si při objednávce dejte pozor, abyste na poprvé koupili celé vajíčko a nejen náplně :-) Vajíčko jako takové je v podstatě perforovaný plastový obal velikosti dospělé dlaně, který jednoduše otevřete a do něj nasypete kuličky s "pracím práškem". Nemusíte se bát, že se vám při praní jen tak otevře, jelikož je opatřen vcelku pevnou pojistkou. 


V rámci tohoto balení jsou 3 pytlíčky bílých kuliček a jeden pytlík černých kuliček. 
Dobře..., přiznám se, že jsem trochu nepochopila, proč bílé kuličky nejsou v jednom větším pytlíčku, ale to je spíš jen detail. Obsah všech pytlíčků nasypete do vajíčka, uzavřete a můžete jít prát... 


Vajíčko se vkládá do pracího bubnu přímo mezi oblečení. Osobně plním pračku na cca 3/4 maximálního objemu, a tak se při praní víceméně neozývalo bouchání apod. Nicméně, pokud dáte prádla málo, tak se hluku nevyhnete, to je fakt a je potřeba s tím počítat.

Po vyprání je prádlo opravdu pěkně čisté, většina skvrn zmizí (i když třeba trávu na kolenou bohužel "nedá" a je potřeba dopředu namočit např. s marseillským mýdlem) a barvy nejsou nějak poškozené či při praní svetrů nedošlo ke žmolkovatění apod. 

Menší zklamání je vůně, která není tak intenzivní, jak bych čekala - přitom v suchém stavu vajíčko voní nádherně. Ale dá se s tím bez problémů "fungovat". 


Výrobce slibuje až 70 praní na jedno naplnění vajíčka. Tolik jsem jich samozřejmě ještě neprošla, ale takových 12 - 15 praček jsem za poslední týden "ujela" (inu, když už, tak jsem převlékla postele, záclony, dovezla věci z chaty ... a vajíčko podrobila zátěžovému testu :-) ) a velikost pracích kuliček je stále stejná. Takže věřím, že se opravdu až k těm 70 dostat můžeme - určitě se v budoucnu podělím o informaci na svých sociálních sítích ...


Neobvyklý, skladný a velice účinný - tak bych shrnula tento výrobek, který můžete najít a zakoupit u Econey. Určitě se vyplatí!

P.S. Příště se zaměříme na sušení oblečení... :-)  

SHARE:

2 komentáře

  1. Díky za otestování a zkušenost. Uvažuji o něm už delší dobu, ale ještě jsem nenašla odvahu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. je to "zas něco jiného", ale rozhodně funkčního :)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig