pondělí 4. října 2021

Podzimní panenka s jablky

 Hezký večer, kuchaříci,

Podzim je určitě kromě dýní také spojený s jablky, a tak jsem dnes udělala i sladko - slanou večeři, která právě jablka obsahuje. A nejen ty. 

Musím (skromně) říct, že chuťově to bylo výborné.... :-) 

Pro čtyřčlennou rodinu si nachystejte:

1 vepřovou panenku
2 hrnky jablek
1/2 hrnku sušených brusinek
Ghí
5 lžic javorového sirupu
sůl, pepř

Příloha:
brambory, batáty, hranolky, krokety... dle vaší chuti

Nejprve si panenku (já ji rozdělila na 3 kusy) opečte osolenou a opepřenou na ghíčku - ze všech stran cca 2 minuty. Následně ji přendejte do pekáčku. 


Do pánve, ve které nechte původní výpek s ghíčkem, hoďte jablko, brusinky a sirup. Nechte pár minut osmahnout dokud nemají jablka pěkně karamelovou barvu.


Následně touto směsí pokryjte panenku a dejte v přikrytém pekáčku péct na 200 stupňů horkovzduch na cca 15 minut.

Já jsem jako přílohu zvolila hranolky z batátu. Jsou výborné a k této kombinaci se skvěle hodí. Nicméně myslím, že i opečené brambory by byly skvělé.


Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig