Hezký večer, kuchaříci,
Podzim je určitě kromě dýní také spojený s jablky, a tak jsem dnes udělala i sladko - slanou večeři, která právě jablka obsahuje. A nejen ty.
Musím (skromně) říct, že chuťově to bylo výborné.... :-)
Pro čtyřčlennou rodinu si nachystejte:
1 vepřovou panenku
2 hrnky jablek
1/2 hrnku sušených brusinek
Ghí
5 lžic javorového sirupu
sůl, pepř
Příloha:
brambory, batáty, hranolky, krokety... dle vaší chuti
Nejprve si panenku (já ji rozdělila na 3 kusy) opečte osolenou a opepřenou na ghíčku - ze všech stran cca 2 minuty. Následně ji přendejte do pekáčku.
Do pánve, ve které nechte původní výpek s ghíčkem, hoďte jablko, brusinky a sirup. Nechte pár minut osmahnout dokud nemají jablka pěkně karamelovou barvu.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.