Hezký večer, kuchaříci,
podzimní počasí si to žádá. Co? Přeci záviny, štrůdly a štrůdlíky všeho druhu. A s jedním receptem tu jsem i já...
Tentokrát jsem se inspirovala na Instagramu u Laďky Něrgešové a upekla závin z "tak trochu jiného" těsta.
Na jeho přípravu budete potřebovat:
1 sáček sušeného droždí
1/3 hrnku másla (rozpuštěné)
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku hladké mouky (případně následně ještě přidejte, aby bylo těsto nelepivé.
1/3 hrnku cukru
Vymíchejte hladké a nelepivé těsto, které rozdělíte na dvě části. Pracujete s těstem "rovnou" - nenecháváte kynout. Z každé části vyválíte ovál, na který rozložíte strouhaná jablka, mandle, skořicový cukr a pár rozlámaných piškot.
Zaviňte, potřete vajíčkem a dejte péct na 175 stupňů na cca 35 minut (zkontrolujte špejlí). Následně po vytažení z trouby přetřete rozpuštěným máslem a pocukrujte moučkovým cukrem.
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.