sobota 9. října 2021

Chvilka v kuchyni #40

Pěkné sobotní poledne, kuchaříci,

v pomalém hrnci mi již třetí hodinu bublá vývar a já si říkám, že než jej dám na talíř, ještě určitě stihnu sepsat pár tipů, co si (nejen) o víkendu uvařit...

Víkendové snídaně hodně často začínáme kaší z ovesných vloček, jogurtem a ovocem. Oblíbily si je i cácorky a příprava je velice rychlá. 


Ale i přes týden se snažím, aby snídaně byly "veselé". Ono se pak ten den začíná lépe. A přitom stačí "málo" - něco upečeného z předchozího dne, trocha ovoce a čoko poleva ... :-) 


S chladnějším podzimem přichází více polévkování. V našem případě se jedná hlavně o vývary, ale neodpustila jsem si i po delší době zelnou s maďarskou klobáskou  - to pak měla opravdu říz... :-) 


....a samozřejmě dýňová na podzim nesmí chybět. Navíc s krutonky z domácí bagetky. 


Miluji vaječné omelety a jelikož nám zbyly sýry a klobásky z víkendové oslavy, trochu jsem se odvázala a pořádně si omeletu "nazdobila". 


Na domácí hrníčkové knedlíky jsem vám dávala nedávno návod na mém Instagramu. A co k nim? Třeba klasické výpečky se zelím.


Jeli jsme "na otočku" sklidit pár věcí na chatu a kotlík nechali doma, a tak jsme sice oheň zapálili, ale k obědo - svačince si dali rychlé tousty "co dům dal". 


Mleté maso, kořenová zelenina, smetana a niva - rychlovka, kterou dáte na těstoviny a máte oběd či večeři, kterou i děti ocení. 


Panenka na kari s kokosovou omáčkou je u nás doma opravdu hodně oblíbená a vidíte jí tu často. Já si ji totiž nemohu odpustit. Je skvělá! 


Salát s kuřecími stripsy a bramborovými plackami je skvělá rychlá večeře. 


Domácí pečivo nesmí chybět - cácorky mají většinou nějaký kousek "na slano" do školy na svačinu. 


A samozřejmě ani sladké pečení není opomíjeno. Docela jsme si oblíbili banánové chlebíčky.... 


...a i mandlový z ovesných vloček, kdy jsem dovnitř přimíchala pár sušených brusinek, nebyl vůbec špatný. Naopak! 


K podzimu patří jablka a z nich samozřejmě štrůdl. Klasický z listového těsta pečeme (tedy většinou cácorky) co chvíli. 


Svačinkové inspirace: 

 



Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig