Pěkné poledne, kuchaříci,
přestože u nás doma nikdo (naštěstí) nemá problém s lepkem, ráda experimentuji a sem tam se uchyluji právě k bezlepkovým variantám.
Na tyto muffiny vám stačí pár ingrediencí:
2 vejce
1/3 hrnku slunečnicového oleje
1/3 hrnku kokosového cukru
1 hrnek rýžové mouky
2 lžíce mléka (můžete nahradit i mandlovým či rýžovým)
2 lžičky kypřícího prášku
1 banán - rozmačkaný na jemnou kaši
mandle a čokoláda na ozdobení
Ze všech ingrediencí vymíchejte hladké těsto a plňte košíčky do 3/4. Posypte ozdobou dle chuti a pečte ve vyhřáté troubě prvních 10 minut na 175 stupňů + následně dopečte na 160 stupňů cca 15 minut - kontrolujte špejlí.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.