neděle 23. ledna 2022

Ben Guterson: Hotel Winterhouse (4/2022)

 Hezký podvečer, čtenáři,

tentokrát mám tip na jednu spíše "dětskou" knihu, která ale určitě zaujme i dospělé.... 

Hotel Winterhouse se u nás doma objevil asi před půl rokem díky skvělé soutěži u Katy Osičky. V tu dobu jsem se pustila do čtení, které mi ale přerušily cácorky a knihu mi zabraly. 
Ano, je to spíše pro mladší věkovou kategorii, ale upřímně, i mne se příběh moc líbil. 

Vyprávění o mladé slečně Alžbětě, která nemá tak úplně na růžích ustláno a po smrti rodičů žije jen s tetou a strýcem, má vcelku zajímavou zápletku, rychlý spád a je opravdu čtivý. Popisné části jsou tak akorát dlouhé, takže neodradí ani mladšího čtenáře. Dozvídáme se o tom, co se vlastně s rodiči stalo a proč je Alžběta pozvaná strávit nějaký čas v luxusním hotelu Winterhouse. O "náhody", co vlastně nejsou náhodami nebude nouze a celé rozuzlení se dozvíte opravdu až na posledních stránkách. 



Dalo by se říct "nový Harry Potter pro holky" a vlastně opravdu je zde do značné míry vidět inspirace (v některých okamžicích až do očí bijící), ale to rozhodně nekazí celý dojem. Naopak. 
I já jako dospělý čtenář jsem si našla své a stejně jako kdysi u Harryho, tak i nyní jsem zvědavá, co přinesou další dvě pokračování, která již máme doma.... 

Čtení zdar! :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig