sobota 22. ledna 2022

Chvilka v kuchyni #1 + 2/2022

 Hezký sobotní večer, kuchaříci,

víkend je pro mne většinou ten čas, kdy se na chvíli zastavím a přemýšlím, co budu v příštím týdnu vařit. Ne, není to vtip. Ono malá denní organizace nikomu neublíží a pokud  (jako já) bydlíte na malém městě či vesnici a nakupujete potraviny právě hlavně o víkendu, tak je fajn si ten jídelníček trochu promyslet dopředu. 

Snídaně:

Přes týden si dáváme to, co peču ke svačinám cácorkám. Některé dny saháme po rychlé kaši a víkendy jsou právě ve znamení kaší, které už dost často chystají holky. Taktéž vafle pomáhají bez problémů nachystat a já jsem ráda, že ne vždy musím stát u sporáku ihned od rána. I když na ně samozřejmě dohlížím. 

 

 

Polévky:

Vývary jsou jasná věc, co nesmí na našem stole chybět, ale i zelňačka nebo bramboračka s ovesnými vločkami přijdou k chuti a jsou vítaným zpestřením jídelníčku. 

  

 

Obědy a večeře:

Těstoviny a rýže, to u nás doma převládá. A k tomu mix se zeleninou.. různě kořeněné s různými příchutěmi. 
Před pár dny mi "odešel do větších lovišť" můj starý multifunkční hrnec, a tak jsem si pořídila nový. Pokud mne sledujete na sociálních sítích, tak víte. Má funkcni zejména jako eletrický papiňák a musím říct, že mne vaření s ním baví. I manžel si jej velmi oblíbil, a tak vždy chystám jídla více - nejenom k večeři a mému obědu, ale i jemu na oběd.  

 

  

 

 


 

  

Home-officové obědy:

Pokud nemám něco od předešlé večeře, tak bývají mé pracovní obědy v rytmu vajíček a salátů. Je to rychlé, jednoduché a výborné... 


 



Slané svačinky:

Rychlé slané svačinky jsou u nás oblíbené a občas nahradí i večeři. Třeba tortilly s avokádovým krémem nebo nádivka... 

 

Sladké a slané pečení:

Pečivo spíše peču než nakupuji (i když sem tam dostanu ohromnou chuť na klasický rohlík :-) ). Nejčastěji bagety či toustový chléb. 

Cácorkám každý den dávám do svačiny sladkou i slanou část, a proto většinou ob den (někdy každý den) peču něco sladkého, ale většinou v lehce odlehčené verzi - např. bezlepkové muffiny, banánový chlebíček nebo brownies. I košíčky s krémem mají korpus chystaný 50:50 z rýžové mouky. 


 

 

 

 

 

 



Svačinkové tipy:

 

 

 

 

  


Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig