Pěkný večer, kuchaříci,
dnes ještě jednou - a už pro uplynulý rok - poslední kuchyňské shrnutí. Ano, bude více vánoční a silvestrovské, ale myslím, že na inspiraci pro případné rodinné párty či chvilky u stolu s povídáním, se opravdu hodí.
Snídaně jsme si mezi svátky opravdu užívali. Cukroví, croisanty, vajíčka, ovoce, mussli či cornflakes... bylo stále z čeho vybírat a nechyběla voňavá káva a čaj, který jsme si dovezli z Egypta. Osobně mám toto lehké zdobení snídaňového stolu moc ráda a velice si to chystání ráno užívám.
Polévky nesmí chybět. Klasický vývar je jistota a pokud náhodou vařím něco jiného, kdy mi jako vedlejší produkt zůstane vývar, tak jej schovávám "na příště". Skvělá je také zelná polévka, u které jsem použila červené zelí, a tak měla pěkně narůžovělou barvu... :-)
Vánoční a sváteční obědové či večeřové menu je u nás prostě o salátu, vinné klobáse, řízcích a také jsme přidali tresku se sýrem a brokolicí.
Jako "zpestření" jsme si pak uvařili rizoto s rajčatovým pyré, skleněné nudle se zeleninou a halušky s uzeným a se zelím.
Domácí bagetky jsou super podkladem pro obložené chlebíčky, které dost často nahrazují o svátcích běžnou večeři.
Samozřejmě nechyběla ani vánočka. Sice se mi při pečení trochu "rozjela", ale chuťově byla výborná.
Cukroví bylo na stole každý den. Různé druhy a tvary. Tak jak to máme rádi a jak si můžete upéct - třeba příští rok - podle mé mini kuchařky ZDE.
Silvestrovské mňamky byly tentokrát ve složení - zelná pomazánka (ala dip), vaječná tlačenka, placky z balkánského sýra a ovoce zelenina.
Klidný vstup do roku 2023!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.