neděle 1. ledna 2023

Chvilka v kuchyni #45 + 46/2022

Dobré ráno, kuchaříci,

příprava na vánoce a adventní čas - to bylo ještě pár dní zpět, kdy jsem v kuchyni pouštěla zejména troubu kvůli cukroví. Nyní už se odpočítává rok nový, ale pár malých ohlédnutí jistě neuškodí. 


Snídaňové lívance jsou něco, co si nenecháme nikdy ujít. S veselým lívanečníkem je to o to větší zábava. A když je chuť na něco slaného, tak vajíčka se šunkou nám jistě skvěle nastartují den. 


 

Vývary, vývary a vývary - zeleninové, kuřecí či uzené. To je ta nej volba. A sem tam proložit vločkovou polévkou, to také neškodí. 

 

 

Brambory z předchozího dne? To je skvělý základ pro výbornou fritatu nebo lehkou omeletu.... 

 

Rizoto, čínské nudle nebo kuře na paprice pak nikdy také nezkazí radost u stolu. Stejně jako vinná klobása či bramborový guláš vařený s trochou červené čočky. 

  

 

 

Na svačinu či lehkou večeři je pak u nás jasný favorit vajíčková pomazánka. 


Slané pečení v podobě semínkového chleba jsme doplnili (kromě cukroví) ještě mandlovými pletýnkami a vánočkou. Ta nesmí chybět. 


 

Svačinkové tipy: 

 

 

 

 

Cukroví je o Vánoce prostě nutnost: 

 

 

 

Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig