Dobré ráno, kuchaříci,
příprava na vánoce a adventní čas - to bylo ještě pár dní zpět, kdy jsem v kuchyni pouštěla zejména troubu kvůli cukroví. Nyní už se odpočítává rok nový, ale pár malých ohlédnutí jistě neuškodí.
Snídaňové lívance jsou něco, co si nenecháme nikdy ujít. S veselým lívanečníkem je to o to větší zábava. A když je chuť na něco slaného, tak vajíčka se šunkou nám jistě skvěle nastartují den.
Vývary, vývary a vývary - zeleninové, kuřecí či uzené. To je ta nej volba. A sem tam proložit vločkovou polévkou, to také neškodí.
Brambory z předchozího dne? To je skvělý základ pro výbornou fritatu nebo lehkou omeletu....
Rizoto, čínské nudle nebo kuře na paprice pak nikdy také nezkazí radost u stolu. Stejně jako vinná klobása či bramborový guláš vařený s trochou červené čočky.
Na svačinu či lehkou večeři je pak u nás jasný favorit vajíčková pomazánka.
Slané pečení v podobě semínkového chleba jsme doplnili (kromě cukroví) ještě mandlovými pletýnkami a vánočkou. Ta nesmí chybět.
Svačinkové tipy:
Cukroví je o Vánoce prostě nutnost:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.