čtvrtek 26. ledna 2023

Nobilis Tilia: Inhalační tyčinka

 Hezký večer,

pamatujete si inhalační tyčinky? Já si na ně vzpomínám z dob, kdy jsem byla ještě malá. Už nevím, kdo je vyráběl a jaké byly typy ale vím, že jsem je moc ráda "očichávala"...

Díky Econee jsem nedávno zjistila, že tyto tyčinky stále existují. Vyrábí je Nobilis Tilia - česká firma přírodní kosmetiky, kterou jsem již v minulosti zkusila a vždy mne velice mile překvapila. Mají více druhů a já si vybrala tu s označením "proti únavě". Nicméně hlavním kritériem pro mne bylo složení a očekávaná vůně. 


Inhalační tyčinka je z plastového krytí a cca 5 cm dlouhá. Uvnitř je tyčka, jež je "namočená" ve směsi esenciálních olejů. V tomto případě se jedná o složení citronu, ravintsary a borovice. 
Použití je jednoduché - vrchní část plastového krytí má průduchy, a tak pokud je přiložíte k nosu a nasajete, vůně se uvolní a vám projde celým nosem. 

Samozřejmě, člověk musí být realista a chápat, že tyčinka nefunguje tak, že po jednom v dechu budete jak Speedy Gonzalez, i když má sloužit proti únavě. Při inhalování vás ale příjemně povzbudí, vůně je opravdu intenzivní,  a pakliže trpíte na zacpané dutiny (nebo záněty) jako já, tak i uleví a vám se bude lépe dýchat. Za mne super pomocník právě i při začínající rýmě. 

Nostalgická radost, kterou jsem měla, když jsem na webu Econea tyto tyčky objevila, se přesunula i do současnosti. Tyto tyčinky mne hodně baví a v budoucnu zkusím i jiné varianty. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig