tento týden jsem blog trochu zanedbávala. Mám sice nafoceno na cca 6-7 článků, ale večery jsem teď věnovala hlavně šití. No však uvidíte brzy ve tvořivém pravidelníčku. Dnes jsem tu ale s kuchyňským pravidelníčkem, protože by se třeba mohlo hodit pár tipů před víkendem.
Na polévky u nás doma samozřejmě nezapomínáme, a tak vývar je naprostý základ...
.... a MioMatí zeleninovky pak téměř každodenní záležitostí. Zejména v posledních dnech si je zase oblíbili cácorky, a tak máme kolikrát k obědu i k večeři (vždy samozřejmě jinou). Mezi oblíbené stále patří batátová. Výborná je pak také brokolicovo mrkvová s cibulí a samozřejmě hrášková.
V pátek obalit řízky na sobotní výlet? Ano, je to takové "typické", ale přiznám se, že je to svým způsobem rychlá a mňamózní svačina na výletě a navíc nebudu lhát, když přiznám, že jsem si cácorky tak naučila. Hned se ptají po řízku, když vědí, že se někam chystáme. A ono, uzmejte sami, po 2 hodinách na sjezdovce prostě přijdou vhod.
A protože jsem těch řízků obalila opravdu hodně - jak vepřové, tak kuřecí, v klasické i corn flakes strouhance - tak jsme si pak doma ještě upekly další várku i s hranolkami :-)
Rychlý oběd, když pracujete z domova? Pro mě je to nejčastěji již zmíněná polévka z MioMatu a omeleta. Tentokrát se šunkou, zeleninou a nivou.
Oblíbila jsem si v kuchyni kokosové mléko, protože kari omáčka je díky němu zase o stupínek lepší. Tentokrát v kombinaci s kuřecím masem, zeleninou a těstovinami. Výborné!
Oblíbená vajíčková tlačenka tento týden nemohla chybět. Je to fajn slaná svačina či studená večeře.
Sýrové bochánky jsou dobrým doplňkem na večerní posezení. A cácorky je milují k odpolední svačině - dokáží sníst jeden plný plech na posezení. Recept na ně naleznete ZDE.
Tapiokový puding se už u nás také zabydlel. Tentokrát jsem vynechala marmeládu a naopak přidala více skořice a strouhaný kokos. Výsledek výborný. Navíc v kombinaci s hruškovým kompotem. Doporučuji vyzkoušet.
Jednoduché Granko bábovka je u nás docela častou snídaní. Je velice rychlá a jíme ji (bez řeší) celá rodina :-)
A protože mi v týdnu došel olej a já to zjistila až večer, tak jsem "buchtu ala sladký chlebíček" udělala ze sádlem. Byla jsem hodně překvapená, jak byla chuťově dobrá - jemný, nadýchaná.... No určitě zase někdy takto upeču.
Tak to máme vše. Zase příště... :-)
tolik krásné inspirace, díky moc.
OdpovědětVymazatTaké moc děkuji! :-)
Vymazat