Pěkný podvečer, kuchaříci,
Co v posledních dnech vaříte? U nás se snažíme jít cestou rychlých ale rozmanitých jídel, kdy i častokrát cácorky přidávají ruce k dílu při jejich přípravě.
V minulém týdnu se teploty chovaly opravdu mrazivě, a tak u nás byl téměř každý den vývar. Ten totiž úžasně zahřeje.
Milují vaše děti těstoviny? Ty mé ano a ideálně s pasírovanými rajčaty, zeleninou, mletým masem a hromadou sýra.
Po delší době jsem upekla kachnu na medu. K ní domácí zelí a karlovarský knedlík. Klasika je holt klasika a občas si ji má člověk dopřát.
Mé oblíbené z dětství - míchaná vajíčka se šunkou. Přiznám se, že když nevím, co rychlého k obědu během homeofficu, tak toto nebo omeleta to jistí.
Dušené vepřové nudličky se zeleninou, trochou omáčky a k tomu americké brambory. Ano, tohle u nás prostě má úspěch :-)
Obalovaná treska a k tomu pár vařených brambor, které jsem následně na chvíli hodila do trouby k dopečení. Jednoduché, rychlé a dobré. Tresku navíc peču buď v horkovzdušné fritéze či v troubě, a tak je i zdravější, protože se nám "nekoupe" v oleji.
Domácí kváskový chléb s lučinovo - vajíčkovou pomazánkou. Kdo by odolal, když je chuť na studenou večeři.
Stejně tak si nenecháme ujít jednoduchý salát s balkánským sýrem, do kterého jsem ještě upekla pár kuřecích stripsů.
Kupované pečivo až na výjimky u nás doma nenajdete. Já totiž hrozně ráda pozoruji, jak kyne a jak se peče chléb...
...či bagety.
Byl masopust a děti mohly něco málo přinést do školy. Volba padla na malé kobližky, které jsme si následně o víkendu upekli ještě jednou v klasické velikosti.
Tradiční snídaňová bábovka - ideálně v čoko verzi? Ano, ta samozřejmě nesmí chybět, ...
...i když holky i dvakrát do týdne upekly štrůdly :-)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.