čtvrtek 18. února 2021

Chvilka v kuchyni #7

 Pěkný podvečer, kuchaříci,

Co v posledních dnech vaříte? U nás se snažíme jít cestou rychlých ale rozmanitých jídel, kdy i častokrát cácorky přidávají ruce k dílu při jejich přípravě. 

V minulém týdnu se teploty chovaly opravdu mrazivě, a tak u nás byl téměř každý den vývar. Ten totiž úžasně zahřeje. 


Milují vaše děti těstoviny? Ty mé ano a ideálně s pasírovanými rajčaty, zeleninou, mletým masem a hromadou sýra. 


Po delší době jsem upekla kachnu na medu. K ní domácí zelí a karlovarský knedlík. Klasika je holt klasika a občas si ji má člověk dopřát. 

 

Mé oblíbené z dětství - míchaná vajíčka se šunkou. Přiznám se, že když nevím, co rychlého k obědu během homeofficu, tak toto nebo omeleta to jistí. 


Dušené vepřové nudličky se zeleninou, trochou omáčky a k tomu americké brambory. Ano, tohle u nás prostě má úspěch :-) 


Obalovaná treska a k tomu pár vařených brambor, které jsem následně na chvíli hodila do trouby k dopečení.  Jednoduché, rychlé a dobré. Tresku navíc peču buď v horkovzdušné fritéze či v troubě, a tak je i zdravější, protože se nám "nekoupe" v oleji. 


Domácí kváskový chléb s lučinovo - vajíčkovou pomazánkou. Kdo by odolal, když je chuť na studenou večeři. 


Stejně tak si nenecháme ujít jednoduchý salát s balkánským sýrem, do kterého jsem ještě upekla pár kuřecích stripsů.


Kupované pečivo až na výjimky u nás doma nenajdete. Já totiž hrozně ráda pozoruji, jak kyne a jak se peče chléb... 

 

...či bagety. 


Byl masopust a děti mohly něco málo přinést do školy. Volba padla na malé kobližky, které jsme si následně o víkendu upekli ještě jednou v klasické velikosti. 

 

 

Tradiční snídaňová bábovka - ideálně v čoko verzi? Ano, ta samozřejmě nesmí chybět, ...


...i když holky i dvakrát do týdne upekly štrůdly :-) 


 


Svačinkové inspirace:

 

 


Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig