pátek 12. února 2021

Pleť v chladném počasí

Pěkný poledne,

poslední dny jsou pěkně mrazivé (a dnešní ráno extra), a tak je potřeba držet v teple nejen své tělo, ale také se pořádně starat o svou pleť. Vím, říkám to co chvíli, ale nyní bych to ještě více zdůraznila a zároveň měla dva kosmetické typy, jak tu péči zase o trochu zlepšit.... 

Před pár týdny mi díky spolupráci s Benu lékárnou, přišly nováčci do mé sbírky produktů pro péči o pleť

Mám hodně ráda různé pečující oleje, a tak i má volba v tomto počasí se ubírá právě k nim. Důvod? Krásně pleť zklidní, vyživí, hydratují a nachystají na další péči či make-up.... tedy samozřejmě mluvím o tom, pokud si pořídíte kvalitní kosmetiku
Asi nejlépe a nejčastěji se člověk stará o pleť večer před spaním (samozřejmě ale na ranní pečující rituály také nezapomínejme). Vždy - i když se nelíčíte, nezapomeňte na odlíčení a vyčistění pleti. V zimě ráda sahám po odličovacích olejích, které jsou jemné, nedráždí a nevysušují. Z toho důvodu jsem si vybrala právě i levandulový odličovač očí od firmy Saloos.  


Tento odličovač funguje tak, že na navlhčený vatový tamponek kápnete 2-3 kapky (má dobře vytvořené zavírání - meziuzávěr - díky kterému se vám nevylije hned celá lahvička) a začnete s odličováním.  Opravdu stačí jen takto malé množství a velice dobře odlíčíte oční make-up i tvář. Díky tomu vám vydrží opravdu dlouho . Pleť ani oči nedráždí, nevysušuje a chystá ji k další péči. 
Mimochodem já namísto tamponku čím dál častěji sahám po oličovacím "ručníčku" z materiálu pull, který je opravdu jemný a znovupoužitelný - stačí jej jen vyprat.


Následnou péčí (kdy u mne ještě následuje umytí čistícím gelem) pak může být hydratování v podobě pečujícího a masážního oleje. Opět jsem se zaměřila na Saloos a jejich skvělý moringový olej.


 S pomocí kapátka nanesete na dlaně jen pár kapek a jemně vmasírujete do obličeje a dekoltu. Já si ještě velmi ráda dopomáhám rollerem. Pleť je pak krásně oživená,  prokrvená, jemná a zklidněná. Žádný další krém či olej již není potřeba. Tento olej se navíc velice rychle a dobře vstřebává, a tak se nemusíte bát, že budete celé zamaštěné.  I přesto jej ale spíše doporučuji aplikovat právě večer než ráno pod make- up. 
Jestli by tedy nějaký olej neměl v základní výbavě chybět, je to právě moringový. 

 

Výrobky od Saloos mám ráda již mnoho let a vždy jsem s nimi spokojená, a tak bych ráda tímto i poděkovala Benu lékárně za poskytnutí těchto dvou kousků, které skvěle moji pečující poličku doplnily. 
SHARE:

2 komentáře

  1. Značku Saloos mám také moc ráda. Používám teď ricinový olej, ale je pravda, že ten je dost hutný a moc se nevstřebá. Asi ten moringový na tvé doporučení vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ten moringový je jemnější - méně hutný oproti ricinovému. Určitě doporučuji :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig