pondělí 8. února 2021

Keto? Jde to!

 Hezký večer,

víte, že já jsem ten tip, co rád vaří a rád si pochutná na dobrém jídle. Jenže je to také kolikrát pak na mne znát - a ne, naducané tvářičky nemusí být úplně sexy... :-) 

Krátce po vánočních svátcích mne oslovili, zda bych neměla chuť navázat spolupráci s KetoFit. No, povím vám, že jsem se vcelku rozhodovala - jednak jsem si říkala: "To už jsem tak oplácaná, že je to vidět :-) ", a druhak jsem si říkala, že vlastně nechci začít tak úplně "dietit". Už v tu dobu jsem se snažila hýbat se, co nejvíce to šlo. Nechala jsem si to projít hlavou (znám mnoho lidí, kterým keto dieta opravdu pomohla v redukci váhy) a následně se domluvila, že to zkoušení "vezmeme po mém". Co mne totiž hodně zajímalo, byla chuť a srovnání s klasickými variantami těchto pokrmů. 

Než ale přejdu ke srovnání, tak je potřeba říct a pochopit, že keto výrobky prostě ze základu chutnají trochu jinak. Nikdy nečekejte chuť 1:1. 

A jak tedy můj soukromý mini pokus dopadl? Vybrala jsem si pár kousků, a tak si je pojďme trochu (subjektivně) zhodnotit. 



Polévky jsou základ, já to říkám snad v každém článku o vaření, a tak je jasné, že jsem je nemohla opomenout. Ty mi pomáhal ochutnávat manžel, a tak srovnání máme dvojí.

Žampionová polévka (byť nemám ráda houby) byla velice dobrá, hutná a výborně zasytila. Rozhodně to je zrovna to jídlo, které bych si dokázala představit častěji. Oproti tomu rajská polévka byla pravý opak. Opravdu mi nechutnala - působila na mne moc vodově a chemicky. Škoda... 


 

Vaječné omelety miluji a dopřávám si je několikrát týdně, proto v mém výběru nesměly chybět. Manželovi jsem vzala žampionovou a sobě sýrovou s pórkem. 


Jak dopadly? Jejich příprava je naprosto jednoduchá a rychlá. Chutnají opravdu výborně. Já jsem si pórkovou ještě "dozdobila" šunkou a tedy výsledek fantastický. Ano, jako rychlé jídlo ve chvíli, kdy máte na přípravu sotva 10 minut, je toto naprostá jednička a určitě mohu doporučit. 

 

Ovocné koktejly a smoothie mám hodně ráda, a tak jsem byla zvědavá na toto proteinové. Nebudu lhát, toto není můj šálek kávy. Protein tu chuť až moc přehlušil a výsledek jsem vnímala všelijak, jen ne chutně. Asi zůstanu v tomto případě u klasického ovoce. 

 

A co sladké? No samozřejmě nesmělo chybět. Hodně mne zajímaly proteinové palačinky, protože ty (společně s lívanečky) patří k domácím oblíbencům. Příprava je opravdu hodně jednoduchá - prostě proklepete v shakeru a hodíte na pánev. Já jsem tak udělala dvě o něco silnější a dozdobila si je domácí šípkovou marmeládou a rýžovým sirupem. Mňamka! Oproti klasickým palačinkám jsou trochu hutnější a více jsem cítila "vaječnou" chuť, ale nebyla na závadu. Naopak. Navíc výborně zasytí - já snědla jednu a druhou už jsem dojídala s těží (i když s chutí :-) ).  

 


Panna cotta pro mne byla trochu krok do neznáma. Ano, párkrát jsem měla klasickou, ale že bych nějak extra jásala a óchala, to se říct nedá. Ale přesto jsem chtěla zkusit tuto keto verzi. A překvapila! Není vůbec špatná, naopak. Já ji navíc dozdobila banánem a rozvarem z manga a dračího ovoce a výsledek této jednoduché svačinky byl více než dobrý.  Její chuť je hodně zajímavá - cítíte protein, ne že ne, ale ve výsledku to není nic  "přepáleného" a naopak vás tato svačinka velice dobře zasytí. 

 

Co tedy říci na závěr? Určitě děkuji za možnost odzkoušet, protože si nejsem jistá, zda bych do toho jen tak šla. Výrobky KetoFit jsou určitě zajímavé, vždy rychlé na přípravu a věřím, že každý si najde "ten svůj". Nemohu vám zde potvrdit či vyvrátit, zda po nich 100% zhubnete. Ani to dělat nechci. Sama nyní na sobě pracuji - hýbám se, kontroluji si jídlo a snažím se jídelníček obohacovat, co se jednotlivého složení týče a třeba zmíněné omelety, palačinky či panna cotta jsou pro mne ideálním pomocníkem. 

Dobrou chuť! 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig