úterý 16. února 2021

Mrazivé dny

 Hezký večer,

jste spíše letní nebo zimní tip? Přiznám se, že já spíše ten letní a zimu se sněhem baru tak trochu jako nutné zlo...


Samozřejmě, že zasněžená krajina a možnost jít si zabruslit, mi to "zlo" lehce zmírňuje a na některé dny se pak i těším. Loni se nám navíc "povedlo" rozlyžovat cácorky, a tak jsem se opravdu radovala z každého sněhu (a uklizených a sjízdných silnic). Letos je to ale jinak. Stále přetrvává situace "taková jaká je", a tak o lyžování už raději nepřemýšlíme a těšíme se z toho, co máme dostupné kolem sebe a co je otevřené. Ne, není to tak zlé, jak to vypadá, naopak.  Chce to jen pořádně přemýšlet a plánovat. A právě na to plánování jsem já tak trochu "expert" (samozřejmě v rámci rodiny :-) ). 


Již několik měsíců pracuji z home officu a řeknu vám, že jsem za to v tuto dobu velice ráda, i když to není vždy lehké, protože setkání s kolegy nad kávou mi chybí. Zároveň mi tato situace vlastně i pomáhá v lepším balancování mezi prací a rodinou. Zcela upřímně, již jsem lehce "alergická" na názory typu "doma člověk nepracuje stejně kvalitně jako v kanceláři". Naopak! Je to na každém z nás, jak si to zařídíme a jak převezmeme zodpovědnost. To jak si organizuji svůj pracovní den, není podstatou tohoto článku, protože i pracovní kalendář si držím "bokem" v elektronické podobě, ale své soukromé záležitosti si stále eviduji a plánuji v klasickém papírovém diáři. Již mnoho let používám Filofax, který už je viditelně ošoupaný, ale právě tuto jeho patinu mám vlastně ráda.  
Už od školních let si moc ráda jednotlivé poznámky zvýrazňuji či píši různobarevnými fixy. Před nějakou dobou jsem navíc svou zdobící sbírku rozšířila o skvělé nálepky od Alucca. Lucku a její tvorbu mám hodně ráda, protože je prostě svá. Krásně fotí, kreslí, vyrábí... prostě úžasná žena. Neznám ji osobně (a to jsem pár let bydlela v Roudnici nad Labem a chodila občas k jejím rodičům do Vinotéky :-) ), ale ten její přístup k tvorbě vás prostě musí nadchnout - zkuste kouknout třeba na její Instagram a dáte mi za pravdu. A pokud mě sledujete již delší dobu, tak jste si mohli všimnout i razítek, které používám, a která jsou právě od ní. 


Svým způsobem jsou naše dny vcelku "zajeté". Cácorky jsou v první třídě, a tak mají školu i družinu otevřenou. Je to pro mne velká pomoc, přiznávám. Nicméně kvůli nutnosti nosit roušky se je snažím vyzvedávat, co nejdříve je to možné. I z toho důvodu mám pracovní dny rozpadlé víceméně na hodiny. Dopředu plánuji, co budu daný den vařit (to i kvůli nákupům), kdy budu vařit - zda ráno před prací nebo večer den předem, nezapomínám na úklid a samozřejmě myslím i na sebe a své zájmy.  Většinou si dopředu plánuji,  jaké články který den vydám a kdy si fotím materiál pro články nové (častokrát hodně hodně  - hooooooodně dopředu). Ano, nemusela bych si to teoreticky vše psát do diáře. Jsou to drobnosti a naštěstí ještě nemám Alzheimera. Ale já to vlastně nepíši - využívám k tomu veselé samolepky všeho druhu. A moc mne to baví! 


Zaznamenáváte a plánujete si své dny, i pokud jsou vlastně často velmi podobné? Co k tomu využíváte a jak zdobíte svůj diář? 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig