Dobré ráno,
pokud sháníte před prodlouženým víkendem nějaké tipy na "ňaminky", tak jste tu dnes správně...
Se snídaněmi se snažím většinou vyhrát a nejčastěji u nás vítězí buď ovesná kaše (dost často smíchaná / přelitá jogurtem).
Zároveň ale přes týden, když mají cácorky školy, se dost často uchyluji k pečení. A když mám štěstí (rozumějte, nesníme to hned), tak mám tak nachystanou snídani a svačinu i třeba na dva dny.
O víkendu (nebo občas i na sladkou večeři) pak nemám problém chvíli postát u plotny a usmažit pár lívanců. Tyto jsou z kefíru z tibetské houby. Opravdu výborné!
A jelikož je doba, kdy nám na zahradě už všemožně dozrávají maliny, třešně apod., tak svůj prostor dostávají i různé koláče.
Vzhledem k počasí jsou teď polévky u nás trochu v útlumu, ale takový vývar si sem tam neodpustíme :-)
Hodně času trávím na home officu, a tak to obědové vaření je velice rychlé, nenáročné, ale zase se nechci úplně šidit. Často tedy sahám po vajíčkách, ze kterých pak tvořím různé omelety, ...
...nebo v nich obaluji bagetky.
Teplé večery vybízí ke grilování, které máme opravdu rádi. Trocha sýra, nějaké ty klobásky, zelenina a domácí bagetka... jednoduchá a dobrá kombinace.
Dušené kuřecí kousky se zeleninou nám nejvíce chutnají s rýží. Obecně musím říct, že od té doby, co mám rýžovar (něco přes rok, možná i déle), rýži chystáme tak dvakrát až třikrát do týdne.
Dušená panenka s hráškem je pak výborná nejen s rýží, ale i s těstovinami. Vařím většinou větší množství, takže mám pak i třeba kromě večeře i druhý den oběd.
Saláty milujeme - nakrájím a hodím do misky vše možnou zeleninu, co mám doma, zakápnu olivovým olejem, přidám sýr a dost často také opečené maso či kuřecí stripsy. Večeře je to pak ideální.
Co s masem, pokud vám zůstane z grilování? Rozkrájet na malé kousky a z lučiny, majolky, vajíčka a sušeného lahůdkového droždí vytvořit skvělou pomazánku.
Nezapomínejte na pitný režim - ideálně klasickou vodou, a rozmazlujte se domácími smoothie. Pokud jej nachystáte z mraženého ovoce, tak máte rovnou skvělé osvěžení.
Narozeniny si žádají dort, a tak tento špenátový s rozvarem a mascarpone krémem nemohl chybět.
Domácí pečení slané či sladké u nás rozhodně nechybí. Bagetky peču většinou ob den (raději menší a následně čerstvé).
Klasické sladké koláče jsem pekla po dlouhé době. Uvnitř je ještě navíc tvaroh. Zmizely rychlostí blesku...
Stále více sahám po rýžové mouce a kombinuji ji s klasickou. V případě bábovek je pak krásně vidět, jak i bez velkého šlehání je bábovka nadýchaná. Stejně tak u různých bublanin a koláčů se mi tato mouka osvědčuje. Navíc je cenově dostupná oproti jiným bezlepkovým moukám (např. oproti mandlové).
Svačinkové inspirace - recepty naleznete v mé e-kuchařce ZDE:
Dobrou chuť!
Opět skvělá inspirace, dneska asi zařadím tu rýži, konečně je trošku chladněji, dlouho jsme ji neměli...
OdpovědětVymazatJsem ráda,že mohu inspirovat :-)
Vymazat