sobota 8. ledna 2022

J.K.Rowling: Vánoční prasátko (1/2022)

 Dobré ráno, čtenáři,

letos bych chtěla dávat více čtenářských tipů, tak uvidíme, jak se mi to bude dařit. Začnu pohádkově...

To že bude mou první přečtenou knihou v tomto roce zrovna ta z dětské sekce, jsem opravdu neplánovala. Ale když máte J.K. Rowling opravdu hodně rádi jako spisovatelku, tak jste na její novinku prostě zvědaví. Navíc, pokud jsou chválené. 

Knihu jsem pořizovala zejména pro cácorky, to je jasné, ale jelikož mají teď rozečtenou jinou, otevřela jsem ji sama. A nelituji.  Nese si tedy trochu styl Harryho Pottera (přitom pokud Rowlingová píše pod pseudonymem Robert Gailbraight, je ten tok příběhu rozdílný), ale to vůbec není na škodu. Pro děti jsou jednotlivé části přehledné, přímé a i do dílčích příběhů jednotlivých postav se nezamotají. 


 

Příběh - samozřejmě nebudu prozrazovat pointu - vypráví o tom, jak malý chlapec na Štědrý den přijde o svého milovaného plyšového kamaráda a s jeho "náhradou" - Vánočním prasátkem, jde do země Ztracených. Kniha je rozdělena do kratších navazujících příběhů, kdy se dozvídáme, jak to v zemi Ztracených chodí, a jak se zapomenuté, zničené a ztracené hračky vlastně cítí. 
Upřímně, v dnešní době, kdy děti nemají většinou nouzi (a ano, i my doma cácorkám dopřáváme a někdy možná až moc...), bych tuto knihu doporučila jako "povinnou četbu", protože velice nenásilným a přímým způsobem nastavuje zrcadlo.

A jdeme otevřít zase další knihu... :-) 

SHARE:

2 komentáře

  1. Na tuto knížku se hodně těším, ze všech stran slyším chválu a stejně jako Ikabog otevřel spoustu zajímavých témat a námětů na zamýšlení (někdy na úkor čtivosti musím přiznat....), jsem si jistá, že i tato knžíka mě bude hodně bavit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu moc hezky napsaná a i pro dospělého je to fajn odpočinkové čtení... :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig