středa 2. února 2022

Chvilka v kuchyni #3 + 4/2022

 Hezký večer, kuchaříci,

co si dát po čase zase pár tipů z kuchyně...? :-) 

Snídaně

V poslední době máme ke sladké snídani většinou to, co peču i k následné svačině. O víkendu jsem pak také sáhla po naší klasické kaši. I když klasické - neměla jsem banán, a tak jsem do kaše přidala skořici a "dosladila" jen domácí marmeládou z ostružin a proteinellou. Skvělá kombinace, to vám řeknu.


Polévky

Vývary jsem tentokrát nefotila, protože jich bylo opravdu hodně :-) Nicméně brokolicovou se šlehaným vajíčkem jsem si neodpustila. Ta byla výborná!


Obědy a večeře

Je u nás hodně znát, že jsem si pořídila nový multifunkční hrnec a sahám po jeho pomoci několikrát týdně. Důvod je jednoduchý - vaření v něm je opravdu jednoduché, rychlé a moc dobré. Nejčastěji chystám těstoviny či rýži. Nicméně i rajská byla skvělá a přidala jsem k ní domácí "hrnečkový" knedlík. 
O víkendu si pak rádi dopřáváme i studené večeře v podobě obložené mísy a čerstvé domácí bagety.

 

 

 

 


Slané a sladké pečení
Bagety jsou náš základ, dalo by se říct, ale tentokrát nechyběl ani kváskový chléb. Dělám raději menší a část těsta odkládám do lednice, ať máme stále čerstvý. 

 

 

Muffiny se u nás opět po čase zabydleli, ale i tak jsem neodolala udělat po opravdu dlouhé době klasický perník s kokosem a čokoládou. 
A donuty? to byla výborná (ne až tak) sladká tečka, na kterou vám chci nachystat recept. 

 

 

 

Svačinkové inspirace:
 
 

 

 

Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig