čtvrtek 24. února 2022

Romy Housmannová: Marta spí (11/2022)

 Pěkný večer, knihomolové,

dnes se opět po čase vracím k autorce Romy Housmann, která mne nadchla svou knihou Milé dítě.... 

Byla jsem upřímně zvědavá, zda si i nadále autorka udrží původní "drive" a koncept psaní, který se mi moc líbil.  I tentokrát nálepka "edice světový bestseller" slibovala, že bych se neměla nudit a naopak tím v očích zájemců knihu posunuje "někam výše" na pomyslném žebříčku. Realita...? 


První část knihy je vcelku zmatečná. Prolínají se jednotlivé osoby i časové linky, a tak jsem se zpočátku nedokázala pořádně začíst a svým způsobem zorientovat. 
Prostřední část už se konečně rozjede a vy začnete chápat (téměř všechny) dílky skládačky z části první. Dokonce jsem si už začala říkat, že vím, jak to dopadne. Scénáře jsem měla všeho všudy tři a ani jeden se nepyšnil tím, že bych jej označila za "šťastný konec". 
Jenže ta poslední část už byla svým způsobem zbytečně prodlužovaná a neklapnul ani jeden z mých předpokládaných závěrů. Což určitě nemám autorce za zlé. Naopak, příjemně překvapila. 

Sečteno a podtrženo - nejsem z této knihy nějak extra nadšená. Prvotina byla daleko lepší a u tohoto kousku jsem si zcela upřímně říkala "ona nám toho chce asi hodně říct" , které přešlo v "hm, už asi pořádně neví, co říct, ale nechce skončit. " 

Uvidíme, jaká bude kniha třetí, která se chystá a měla by snad vyjít v letošním roce...

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig