pátek 3. ledna 2020

Čtecí tipy, co s dětmi, když nemohou ven

Hezký večer, rodičové,

zimní prázdniny se už chýlí ke konci, a i když je fajn s cácorkama trávit čas, tak občas jsme už nevěděly, jak se zabavit. Samozřejmě, procházky "to jistí", jenže nás první část prázdnin držel doma angínový bacil...

Proto mi přišlo i velice vhod to, že jsem byla oslovena nakladatelstvím Egmont, zda bych nechtěla s holčičkami kouknout na  nějaké jejich časopisy, které pro malé neposedy vydávají. Občas některé kousky kupujeme, protože holky je mají moc rády (ano, Barbie a My Little Ponny byly jednu dobu opravdu hodně "horké téma" u nás doma) a mne se moc líbí, že kromě příběhů, které čtu samozřejmě s holkami, poskytují i fajn nápady na to, co bychom měli s dítětem dělat ve volném čase.


V balíčku jsem obdržela 4 časopisy - nám dobře známé Barbie a My Little Ponny, a pak Littlest Pet Shop a Disney princezny. 
Dárečky, jež jsou součástí časopisu, samozřejmě děti zaujmou jako první. Vždy se jedná o nějaké maličkosti, které vykouzlí dětský úsměv a zárověň pobaví. Co mne osobně moc zaujalo, to byla maličká krejčovská pana a komponenty k výrobě šatů pro Barbie. To je přesně to, co si představuji pod pojmem krativní zábava - nápadité, vzdělávací a rozvíjející tvořivost hrou. . Holčičky nadšené a ihned se dožadující šít - samozřejmě, znají to ode mě a jsou prostě zvyklé, že tvoření se neodkládá. 


Slečna A pak měla obrovskou radost z malého "Petšopíka", kterého přidala do své mini sbírky, kterou rozšiřujeme opravdu jen sem tam. Nicméně spojení časopis + zvířátko se mi moc líbí a je i cenově vlastně výhodné. Určitě se i v budoucnu zase na nějaké nové vydání tohoto časopisu podíváme... :-) 


No ale abych nemluvila jen o dárečcích, o kterých to samozřejmě není, tak jaké jsou časopisy "uvnitř"?  Obsahují krátké příběhy - formou komiksu, které v sobě skrývají vždy nějaké poučení (prostě pohádky :-) ). Holky se poslední měsíce zajímají více o písmenka čtení - inu správné předškolačky, a i tento začátek čtení je pro ně přínosný a vítám jej. Zatím si slabikují a samozřejmě hodně jim pomáháme, ale i tak už sem tam něco zvládnou a texty nejsou na čtení tak těžké. 


A protože vzdělávání není jen o čtení, ale také o plnění úkolů, tak jsem ráda, že ani na toto vydavatelé nezapomínají a v každém časopise je nějaký úkol a např. u Barbie i recept, který zase s nadšením hltala slečna E - to je naše malá rodinná kuchařinka.... :-) 


Pokud máte tedy doma malé nadšené čtenáře nebo cácorky, které potřebujete udržet trochu v klidu, určitě vyzkoušejte nějaký časopis z nabídky Egmontu. My do budoucna budeme věrni "staré známé" Barbie a sem tam koukneme po Littlest Pet Shop (v nabídce mají ještě např. Ledové království a Sofii první, tak ty také našemu oku neutečou). 
Ano, nepatří úplně k nejlevnějším a možná by mohly mít trochu více stráne, ale jedná se většinou o dvouměsíčníky a když k tomu přičteme i to, že obsahují nějaký maličký dárek, tak ta cena je vlastně adekvátní. Řeknu- li to zcela upřímně, raději oželím jednu dvě kávy v Costě, když vím, že takový časopis cácorky projdou opravdu celý a rády se k němu ještě i párkrát vrátí. 

Tímto velice děkuji nakladatelství za poskytnutí výtisků! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig