pondělí 6. ledna 2020

DIY: WC bomby

Pěkný pondělní večer,

už dlouho tu nebylo nějaké uklízecí okénko, tak bych si to dovolila napravit a rovnou to spojit i trochu s vyráběním.

Nebudu vám tvrdit, že mám čistě bio - eko domácnost, protože to tak prostě není a vlastně se za to ani nestydím. Používám při úklidu věci klasické, i ty méně známé a hlavně prostě ty, co mi vyhovují a vím, že jsou opravdu účinné.
Asi každý zná účinky kyseliny citrónové či octu na vodní kámen. Přiznám se, že není moc výrobků, které by vám "nesežraly" ruce i přes rukavice a zároveň opravdu "kvalitní" kámen odstranily. Opravdu vím, o čem mluvím, protože jestli je někdy echt kamenitá voda, tak je to u nás... No ale zpět k tématu. Když jsem si na Pinterestu hledala, jak ozvláštnit domácí šumivé bomby do koupele, vyskočily na mne i bomby úplně jiné - ty do wc. I když vlastně, ono jsou těm koupelovým hodně podobné...


To bych nebyla já, abych zrovna toto nevyzkoušela. Zejména, když většinu přísad jsem měla doma. Dala jsem dohromady tedy potřebné přísady v daném poměru:

1,3 hrnku jedlé sody
0,5 hrnku kyseliny citrónové
esenciální olej - cca 30 kapek, ale záleží na vás, jak moc jej chcete mít intenzivní a jakou vůni zvolíte. Já kápla i pár kapek od Justu a výsledek se mi moc líbí
voda v rozpračovači


Smíchala jsem sodu, kyselinu a pár kapek oleje. Poté jsem začala pomalu zastříkávat vodou - opravdu postupujte opatrně, aby vám směs nevyšuměla. Cílem je jemně vlhká textura, která bude držet u sebe.

Tou poté plňte (odálně silikonové) nádobky a nechte cca hodinu ztuhnout - klidně i déle.



Poté vyjměte a uchovávejte v nádobce, do které jen tak nepronikne vlhko.

 

A jak je to s funkčností? Stačí vhodit do wc mísy jednu tabletu a nechat vyšumět / působit. Já nechávám i po rozpuštění klidně 30 minut. Spodní část mísy je pak pěkně lesklá, čistá a bez vodního kamene. 

Za mne super jednoduchý, levný a funkční!





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig