středa 15. ledna 2020

Ze dna koše #4

Hezké odpoledne,

co si ještě zavzpomínat na loňský rok? A co kdyby to byla vzpomínka tak trochu (no možná hodně) kosmetická. Hurá na spotřebovance...


Spotřebovance se snažím zpracovávat do článků průběžně a přijde mi to i pro mě hodně fajn v tom, že si kolikrat zpětně řeknu, co mi vyhovovalo, co naopak ne, jaké stálice si musím dokoupit apod...

Kosmetiku v článku se pak snažím dělit do určitých skupinek či oblastí. Nově jsem se rozhodla je i označit mini nadpisem - jsem tedy zvědavá, jak dlouhu mi to vydží :-) Řekla bych ale, že je to lepší a přehlednější, nicméně klidně mi dejte i vy návrh, co by vám naopak vyhovovalo....

Péče o vlasy:

Co se vlasové péče týče, tak jsem věrná šampónům Aussie - ty najdete na mé poličce vždy a jsou taková má záchrana. Ale vydrží mi vcelku dlouho, protože zároveň zkouším i  různé novinky.

Yves Rocher mám obecně hodně ráda. Jejich kosmetika mi příjde taková "jemná, vzdušná"... prostě příjemná. A stejný pocit jsem měla i z nového kousku pro větší objem. Jedním slovem výborný!

Toni and Guy Radiant byl takový slabý střed. Nenadchl,  ale neurazil. Rozhodně do nějakého užšího výběru mých miláčků neputuje...

Řada Botanic Therapy od Garnier mne vcelku dost baví. Krásně voní (hlavně tento kokosový šampon) a ani na použití není špatný. I když zase nějaké extra zázraky také nečekejte. Prostě fajn...:-)

Nemám ráda, když jsou vlasy mastné - a kdo by měl, že - a tak mám doma vždy i suchý šampon jako první pomoc, když rychle potřebuji vystřelit, ale vlasy se mi "nelíbí". Vyzkoušela jsem jich docela dost a jako ty nej bych (za sebe) označila Batiste. Dobře se vyčesávají, nedělají fleky a vlasy opravdu působí "umytým" dojmem. Tento Floral navíc krásně voní.



Sprchové gely a mýdla:

"Sprcháče", to je má slabá stránka a nikdy neodolám novinkám  a zároveň se neustále vracím k oblíbencům - zejména z řad Oriflamu, Avonu a Yves Rocher. Tentokrát jsem navíc ještě zkusila limitku z DM, která mne hodně mile překvapila a pak od Manufaktury. Velká spokojenost!


Péčující mix kosmetika:

Avon tělový sprej Naturals s Grepem patří k mým oblíbeným zejména na letní měsíce. Krásně osvěží, je jemný a velice příjemně voní. Určitě radím vyzkoušet

Deodoranty od Borotalco buď máte rádi nebo zatracujete. Neznám snad nikoho, kdo by to měl "takové nijaké" . Já, i když kdysi jsem měla po prvním použití vcelku reakci na kůži, patřím do té první skupiny. Se železnou pravidelností se k němu vracím. Krásně voní, nemám fleky na oblečení... a ta prvotní alergie? Inu, to mohlo být víc věcí najednou, protože se mi objevila opravdu jen jednou a pak už nikdy a doufám, že to tak i vydrží.

Karité tělový krém od Dermacolu je pro mne taková zlatá střední cesta. Je vcelku fajn, dobře hydratuje, ale povím vám, že ještě před datem spotřeby (resp cca 2 -3 měsíce po otevření) mi přišlo, že se mu hodně mění vůně a není to "ono".Škoda...

Kávový peeling od Hristina byl pro mne naprosto úžasný objev. Dokázal kůže krásně nabudit, opilovat a zároveň hydratovat. Super!


Pečující kosmetika na obličej:

O obličej pečuji vcelku hodně. Podle mne je to prostě základ a časem vám tu snahu vaše pleť vrátí. Dost často mám otevřeno od jednoho druhu výrobku více variant - nejvíce je to u mne vidět např, u pleťových masek, kdy mám vždy tak 5-6 , které střídám.

Garnier dvousložkový odličovač očí je vcelku hodně dobrý počin za rozumný peníz. Dobře odlíčí, nedráždí a pleť není vysočená ani přemaštěná. Co více si přát.

Ziaja mycí gel na obličej s manukou je, jak se říká, hodně muziky za málo peněz. Moc mne bavil a pleť po něm byla krásně čistá, jemná a nepodrážděná. Doporučuji!

Micerální voda od Cutis Help mne naopak moc neuchvátila. Měla docela zvláštní a specifickou vůni, obličej mi po ní přišel vyschlý a celkově mi jednoduše nesedla, i když zpočátku mi přišla fajn.. Za mne příště ne-e.


Dekorativka:

V této části spotřebovanců se nemá cenu moc rozepisovat. Všechny výrobky zde jste už totiž viděli a četli tu na blogu o nich. Ono většinou se té dekorativce v článcích věnuji tak nějak více...


Nicméně co ale stojí za připomenutí, to jsou tyto tři naprosto úžasné výrobky - sérum, makeup, řasenka. Nepřeháním, když řeknu, že u mne nasadily opravdu hodně velkou laťku!


Kosmetika pro děti:

Cácorky se dostávají pomalu do věku, kdy mi občas začínají krást mou kosmetiku. Zároveň ale stále myslím na to, že jejich pleť a vásky jsou jemné, a tak se to půjčování snažím korigovat na rozumné úrovni. Z dětských kosmetických kousků docela často kupujeme pěnu Prasátka Peppy z Primarku- na blbnutí ve vaně je ideální, Domol gel na ruce a Avon či Oriflame sprchové gely a šampony.


Na začátku každého takovéhoto článku si říkám, jak mám k popisu jen pár kousků, ale nakonec dojdu k závěru, že jich až tak málo vlastně není :-) 


Jaká kosmetika vás v loňském roce nejvíce překvapila a proč?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig