co si udělat něco dobrého k vínu či večerní televizce? Pokud máte doma kvásek a oblibu v chlebu, není nic jednoduššího...
Je třeba začít den předem, kdy ideálně přes noc necháte rozkvasit kvásek. Stačí 3 lžičky kvásku rozmíchat s hrnkem kysaného podmáslí a půl hrnkem žitné mouky. Pokud by směs byla příliš řídká, přidejte ještě trochu mouky. Finálně má mít konzistenci jako těsto na lívance.
Druhý den přidejte:
1/2 hrnku vody
2 lžičky soli
5 lžic olivového oleje
1 lžičku koření do chleba (či jen kmínu)
2 hrnky pšeničné mouky - pokud by po zpracování těsto ještě lepilo, mouku přidejte
Nechte alespoň 3 hodiny vykynout na lince (já dám do lednice a nejdříve beru až večer - pokud jsem těsto vyráběla hned ráno, v lednici vydrží až týden).
Těsto vyválejte, nařežte rádlem na proužky a zatočte (jako když ždímete prádlo).
Potřete trochou vody, posypte kořením, solí či sezamem a dejte péct na 250 stupňů cca 20 minut (kontrolujte, rádo se přichytává :-) ).
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.