sobota 25. ledna 2020

Sýrové bochánky z tapiokové mouky

Pěkné dopoledne,

když jsme byli před časem u našeho brazilského kamaráda, upekl nám úžasné bochánky / kuličky, které jsem okamžitě chtěla také vyzkoušet. A protože nejsem škudlil, podělím se o recept i s vámi.

Jako nevím jak to dělá - tedy vím, má praxi, ale já si ten recept přecijen musela trochu upravit.... :-)

Na těsto je potřeba:

2,5 hrnku tapiokové mouky
1 hrnek stouhaného sýra parmezánu (zkusila jsem i eidam, ale není to ono)
3 vajíčka
1 hrnek mléka (trohu přihřát)
1/2 hrnku oleje
trochu soli či koření na dochucení dle nálady :-)



Suroviny smíchejte v hladké těsto - bude mít konzistenci asi jako těsto na lívance. Nechte jej cca 20 minut odpočívat. Zkoustne a půjde s ním lépe pracovat.


Na plech dělejte bochánky (buď rukou nebo lžičkou - jako já). Následně dejte do vyhřáté trouby a pečte  na 180 stupňů cca 15 minut.


K večernímu zobání jsou naprosto ideální. Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig