středa 15. ledna 2020

Chvilka v kuchyni #2

Zdravím kuchaříci,

vánoční svátky jsou už nějakou dobu za námi a všude na nás vyskakují reklamní bannery, co hlásí rady a přípravky na to, jak rychle zhubnout. Co vám budu povídat, i já si kolikrát říkám, jak by bylo fajn mít vyrýsovanou postavičku z reklam, ale má to dva problémy - jsem vcelku líná, co se cvičení týče a pak moc ráda jím... :-) Ale tak, však ono to trochu vyběhám v létě na zahradě při jejím zkulturňování.
Ale teď zpět k tomu jídlu...


Lívancové snídaně máme moc rádi a hodně si je užíváme. Vzhledem k času si je dopřáváme většinou o víkendech. Tentokrát jsem je udělala jogurtové z VIFI jogurtů a byly výborné.


 

Polévky v podobě vývarů jsou u nás doma základ. Tentokrát jsem je dělala "na dlouho" v pomalu vařícím hrnci. Měli jsme tak kuřecí vývar (těstoviny jsem doplnila zbylými makarony z hlavního jídla) a hovězí vývar. 

 

Rychlovka v podobě makaronů s boloňskou omáčkou posypané sýrem zmizely z talíře během chviličky. Cácorky se olizovaly až za ušima. 


Miluji omelety a tentokrát jsem si ji udělala se šunkou, nivou a hráškem. Jako přílohu jsem přihodila pár hranolek. K Vánocům jsem dostala horkovzdušnou fritézu a nemohu si ji vynachválit. No prozatím si ji ještě oťukávám, a tak vám časem napíšu více. 


Mini řízečky jsou u nás hodně chtěné - tedy ono obecně řízky. Holky jsou v tomto po mne a mohly by je mít 7x týdně :-) 


A obyčejná míchaná vajíčka si rozhodně také nenechám ujít.. .:-) 


Do jídelníčku jsem trochu začlenila i tapioku. Není k tomu speciální důvod, prostě zase něco mového a dobrého. Z tapiokové mouky jsem udělala brazilské sýrové bochánky. Brzy se můžete těšit na recept. 


Snažím se připravovat svačiny nejen cácorkám, když jsme doma, ale také sobě do práce. Ono mě pak méně honí mlsná.


Co s rohlíkem, který je už trochu gumovější (takže druhý den koupený)? Hodit do toustovače se šunkou a sýrem. Holky mají takové svačiny moc rády. 


Manžel pekl s cácorkama bublaninu, co měla být ke snídani. Jeeenže, to by ji nesměli udělat tak doboru. Povedlo se nám ji během chvíle sníst,... 


...takže jsem musela nakonec upéct ještě bábovku. 


Holky si k pečeným ňamkám rády dávají mléko či kakao. Tentokrát jsem jim do kakaa přidala i pár mini marschmellows, co jsem pořídila v M&S. Díky pohádkám o nich básnily už docela dlouho. No co jsem nečekala bylo, že jim to zachutná... :-)


Krupicová kaše je jednou z našich oblíbených svačinek nebo občas i sladkých večeří. Pořídila jsem brusinkový sirup a musím uznat, že je k ní moc dobrý - no na palačinky ještě lepší.


I něco slaného z naší trouby vyšlo v minulém týdnu - chlebové tyčinky. Jsou skvělým doplňkem k vínu, večernímu posezení nebo chroupání u TV. Recept na ně najdete ZDE.


Dobrou s kobrou! :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig