pondělí 20. dubna 2015

Koláč black&white

Jelikož jsem dneska zapomněla koupit něco ke snídani, okolnosti mne donutily opět po pár dnech něco upéct. Tentokrát šlo o improvizaci, protože jsem neměla náladu ještě nějaký recept hledat.
Popravdě, pokud jste si všimli, tak v podstatě většina "třených" buchet, koláčů či bábovek má stejný základ (co se surovin týče), takže jde poté o náplň, poměry surovin či jiné typy dochucení ;-)

Na základní těsto jsem dnes použila:
3 vejce
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 kypřící prášek

Po zpracování těsta jsem jej rozdělila na dvě části a do jedné ještě doplnila:
1/2 hrnku Granka

Mimo to jsem si připravila náplň - vidličkou rozmačkala 2 banány, přidala nastrouhané jablko, 1 puding v prášku a vše pořádně promíchala.

Postup přípravy je následující:
1 část těsta nalijete do formy (či na menší plech) - záleží na Vás, zda nejprve tmavou či světlou
Pokryjete náplní - těsto je "tekutější", takže se nebojte, když Vám náplň zapadne.
Zalijte druhou částí těsta a dejte péct do trouby (u mne na horkovzduch při 230 stupních cca 30 min).

Po upečení už jen pocukrujte a dobrou chuť ;-)






A jaký máte Vy rychlý tip pro případ, kdy večer zjistíte, že nemáte nic na snídani následujícího rána? :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig