neděle 19. dubna 2015

Twins mother's day - Roudnické trhy a Libochovice

Hezký nedělní večer! Tentokrát jsme měli víkend lehce výletní - však jsme si to také tak trochu zasloužili, když jsme téměř celý týden hromadně bojovali s virózou ;-)



Prvním cílem pro nás byly Farmářské trhy v Roudnici nad Labem, které tuto sobotu zahajovaly své pravidelné působení. Takovéto akce mám opravdu ráda a moc jsem se na ně těšila. Možná proto mne lehce mrzelo, že stánků nebylo mnoho. Ale věřím, že nejednoho zahrádkáře trhy potěšily, protože sadby a rozličných sazeniček bylo mnoho. I já jsem neodolala a zakoupila bylinku Magi :-)
Co mne zaujalo dále, byl koutek Výtvarka pro tvořivé děti a hudební program, který atmosféru příjemně podbarvoval. Netvrdím, že budu chodit na všechny termíny trhů (i když je mám "za rohem"), ale určitě se zde ještě nejednou zastavím. Věřím, že i stánků bude přibývat.
I tak mám pro Vás pár fotografií pro přiblížení a představu. V případě zájmu doporučuji odkaz na oficiální stránky Roudnických farmářských trhů ZDE.








Druhým cílem víkendového výletování byl zámecký park v Libochovicích. Ne, že by nás nezajímal i samotný zámek, ale přeci jen naše děti jsou ještě malé na to, aby vydržely být v klidu celou dobu prohlídky, tak nač to pokoušet ;-)
Musím jen podotknout, že v minulosti jsem samotný zámek navštívila a rozhodně "stojí" za shlédnutí. Je opravdu krásně zrenovován a i interiéry jsou nádherné.
Zámecký park je ideálním místem na procházky a lenošení při slunečném počasí. Díky rozlehlosti se nemusíte bát, že byste se rušili navzájem s ostatními návštěvníky. Doprovázet Vás mohou také pávi, které k zámku neodmyslitelně patří. My jsme narazily bohužel jen na jednoho, a to ještě sedícího vysoko na stromě, ale i tak je to úžasné a majestátní zvíře. Akce a bližší informace o zámku naleznete samozřejmě na oficiálních stránkách.











PS.Tentokrát jsem s sebou nevzala fotoaparát a všechny fotografie jsou z telefonu, tak snad při kvalitě lehce přivřete očko ;-)


A jaký byl ten Váš víkend tentokrát?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig