úterý 14. dubna 2015

Twins mother's day - oční lékař a Zoopark Zelčín

Sice většinou vtipkuji, že jsem "double mother" (nějak mne to jednou napadlo při pozorování fotky londýnského autobusu a upřímně ani nevím vlastně proč), ale správně bych se měla titulovat jako "twins mother".
Ano, mnozí z Vás to vědí nebo tuší - mám doma dvojčátka a troufám si tvrdit, že dny s nimi jsou prostě odlišné od dnů, které prožívají maminky s jedním dítětem (nebo i s více dětmi různého věku). Samozřejmě tímto neříkám, že ty dny s nimi jsou těžší. To vůbec. Mnohá maminka s jedním dítětem může být vice "vyšťavená" než někdo s dvojčaty, trojčaty... A proto mne napadlo zavést zde na blogu novou rubriku, která by byla menším pozváním do světa dvojčat. Budu se snažit jí vést pravidelně a hlavně s nějakým přínosem - zejména kvůli těm, kteří dvojčata právě čekají a snaží si udělat nějakou představu. Již před časem jsem zde napsala článek o tom, jak takový běžný den vlastně vypadá. Tentokrát se ale budu věnovat jednotlivým věcem- událostem - tématům, která prožíváme nebo prožívat budeme.
Ať je ten můj blog pestrý na všechny strany. O to přeci běží ;-)

A jaký ten dnešní den vlastně byl nebo čím byl jiný oproti ostatním?

V první řadě dnes holky podstoupily své první (naštěstí preventivní) vyšetření zraku.  Měli jsme štěstí   a narazili na opravdu trpělivou paní doktorku. Ono kdo by čekal, že to bude rychlé vyšetřeni - tak jako já zpočátku, plete se. Úvodní vyšetření sice trvalo pár minut, ale pak nastal první problém v podobě rozkapávaní očí. Upřímně, přeprat vystrašené desetikilové dítě není prostě sranda :-)
Dalším, asi největším problémem, bylo cca 40 minutové čekáni, aby se zorničky správně "roztáhly". I pro dospělého člověka je to dlouhá doba, a i když jsme se s přítelem snažili vymýšlet, čim robátka zabavit a zároveň moc v čekárně nerušit, nic moc nepomáhalo. Začala se hlásit o slovo rozmrzelost.
Proto jsem byla ráda, když už jsme byli povoláni zpět do ordinace na měření očního tlaku.  Jedná se sice o nebolestivou metodu, která ale (kvůli svícení do očí) není přjemná, takže jsme dalšímu pláči a menšímu boji opět neušli. Ufff, ještě že to nemusíme podstupovat často :-)

Pokud Vás tedy toto vyšetřeni čeká, určitě se obrňte trpělivostí a vybavte se různými potřebnostmi, knížkami apod. Vyplatí se to! ;-)

Tip: Co mne velice překvapilo (zejména když vidím okolo sebe hodně cca rok- dva roky starých děti se slunečními brýlemi) je fakt, že je oční lékaři u takto malých děti NEdoporučují. Děti kvůli nim často pak trpí světloplachostí.


Abychom ten dnešní den ještě trochu zpestřili, vydali jsme se na menší výlet do Zooparku Zelčín. Je to opravdu velice pěkná mini zoo s domácími zvířaty a přilehlou restaurací.
U našich dětí nejvíce "bodovaly" husy a slepice. Navíc jsme byli u narození malého kůzlátka a to se opravdu jen tak nevidí.  Myslím, že toto místo budeme navštěvovat častěji ;-)





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig